DreamHack ZOWIE: Právě začal mega turnaj ve StarCraftu II

DreamHack ZOWIE: Právě začal mega turnaj ve StarCraftu II
Sdílej
 
Právě začala jedna z největších událostí spojená s real-time strategií StarCraft II. Od čtvrtka 14. července do neděle 17. července probíhá mega turnaj DreamHack ZOWIE Open 2016: Valencia. Celkem 64 hráčů soupeří o podíl z prize poolu ve více než miliónové hodnotě.

Jak to bude ve Valencii probíhat?

Hráči jsou rozdělení do šestnácti skupin po čtyřech, kde se o postupu rozhodne systémem dual tournament. V další skupině se utká 32 postupujících z té první doplněných o osm vítězů kvalifikací a 24 dalších soutěžících.

Pak bude následovat play-off, kde se systém mění na single elimination, tedy kdo prohraje, končí. Vše vyvrcholí ve čtvrtfinále, semifinále a finále, které budou místo formátem Best of 3 rozhodnuty napínavějším Best of 5. Můžeme se tak nepochybně těšit na spoustu velice zajímavých zápasů.

Polt vs. Snute ve finále IEM Katowice

Kdo se účastní DreamHack ZOWIE Open?

Turnaje se účastní současné špičky evropské StarCraftové scény. Mezi nimi třeba takřka legendární jihokorejský hráč Polt, který se v současnosti angažuje v Team EnvyUs, nebo španělský zástupce Team Liquid vystupující pod přezdívkou VortiX, jenž ve StarCraftu II exceluje již od roku 2010. Kompletní seznam hrajících najdete tady.

Paul „ReDeYe“ Chaloner v reklamě

Kde sledovat zápolení ve StarCraftu II?

Pro veřejnost je připraven oficiální stream, který najdete tady. Hlavním moderátorem ve studiu je legendární caster Paul „ReDeYe“ Chaloner, který je zárukou kvalitního komentáře a analýz. Jestli rozumíte anglicky, určitě si stream pusťte. Finále by mělo proběhnout v sobotu 16. 7. od 20:30.

Více o gamesách najdete tady

Hraj online na hry.abicko.cz

E-sport: Proč chcete sledovat profi svět videoher

E-sport: Proč chcete sledovat profi svět videoher

Donkey Kong: Nejslavnější videoherní opice slaví 35 let

Donkey Kong: Nejslavnější videoherní opice slaví 35 let

 

Články odjinud