Epizoda VII ságy Star Wars je naplánovaná na rok 2015

Epizoda VII ságy Star Wars je naplánovaná na rok 2015
Sdílej
 
George Lucas, duchovní otec ságy Star Wars, prodal svůj Lucasflim se vším všudy studiu Disney. Čeká nás nový film a další animovaný seriál.

 

AKTUALIZACE se týká seriálu Star Wars: Klonové války. Čtěte níže.

Nikdy neříkej nikdy. George Lucas řekl nikdy v 80. letech, když natočil tři filmy z veleúspěšné série Star Wars. Že prý už další nebudou. Ale na přelomu 20. a 21. století přidal další tři. Teď se ukazuje, že to zdaleka nebude všechno.

Lucas "odchází do důchodu" a svou firmu Lucasfilm prodává za více než 4 miliardy dolarů. To je částka, která by vám mohla stačit na stavbu osobní Hvězdy smrti. Kupujícím je studio Disney.

Hvězdné války pokračují

U Disneyho už se plánuje další filmová epizoda Star Wars na rok 2015. Má být první z nové trilogie, pokračování by pak mohla následovat po dvou až třech letech. Studio Mickey Mouse zároveň chystá nový animovaný seriál.

Nejedná se o Star Wars: Klonové války, ani o komediální show, o které jsme psali už tady. Seriál se bude v Americe vysílat na Disneyho placeném programu Disney XD, kde běží také TRON: Uprising (psali jsme tady), běželi animovaní Avengers a poběží noví animovaní Avengers (čtěte tady). 

AKTUALIZUJEME: Seriál Star Wars: Klonové války pravděpodobně neskončí. Vypadá to, že až v roce 2013 Americe finišuje vysílání aktuální páté řady, Klonové války se přesunou z televizního programu Cartoon Network na Disney XD.

Přijde nová krev

Kromě toho nás (tedy některé) neminou další atrakce ve stylu Star Wars v Disneylandech. Na jednu stranu je člověku líto, že to Lucas zabalil. Na druhou stranu je to vlastně jedno, protože od letošního června už stejně firmě nešéfoval, pouze hlídal její chod.

Pro Star Wars to navíc znamená, že se můžou dočkat nové, talentované krve. J. J. Abrams skvěle aktualizoval konkurenční Star Trek. Joss Whedon to dobře umí s filmy od Marvelu počínaje Avengers. A protože Marvel také spadá pod Disney, Whedon je navíc ve správnou dobu na správném místě.

Režisér filmu Captain America: První Avenger Joe Johnston má zase sen natočit film s oblíbeným vesmírným lovcem lidí Bobbou Fettem. Možná se mu díky Disneymu jednou vyplní. Jedinou nevýhodou celé věci je, že momentálně se neví, co se stane s Klonovými válkami. Lucas totiž populární seriál upekl s Disneyho konkurencí. Navíc kdysi řekl, že natočí právě pět sérií. A ta pátá už se vysílá.

 

 

Upoutávka na nový seriál ze světa Star Wars

Upoutávka na nový seriál ze světa Star Wars

Seriál Star Wars: Klonové války bude mít nové díly

Seriál Star Wars: Klonové války bude mít nové díly

8 důvodů proč zkusit hru Kinect Star Wars: Kdo chce být Jedi?

8 důvodů proč zkusit hru Kinect Star Wars: Kdo chce být Jedi?

Klíčová slova:
disney, star wars, lucas
 

Články odjinud