Vyhraj vstupenky do kina IMAX na film John Carter: Mezi dvěma světy

Vyhraj vstupenky do kina IMAX na film John Carter: Mezi dvěma světy
Sdílej
 
Do všech kin a také do velkoformátového kina IMAX míří 3D spektákl John Carter. Chceš vyhrát volňásky?

 

Leckdo by si mohl říct, že film John Carter: Mezi dvěma světy vznikl spojením hitů Star Wars, Barbar Conan nebo Avatar, ale ve skutečnosti je to právě naopak. Postava Johna Cartera se zrodila pře rovnými 100 lety a její autor Edgar R. Burroughs, který vymyslel také Tarzanova dobrodružství nebo Ztracený svět, sepsal s Johnem Carterem přes deset románů.

Právě John Carter utvořil a ovlivnil žánr fantasy a sci-fi a právě z něj všichni ostatní čerpali. To ukazuje i výstava v kině IMAX v Praze na Flóře. Od 8. do 11. března budou v kině IMAX k vidění například česká vydání „carterovek“ z 20. a 30. let a také jeden z prvních komiksů otištěných v ABC - John Carter od Vlastislava Tomana.

A to hned ve dvou verzích, v černobílém vydání v malém formátu A5 roku 1968 a pak jako komiksový speciál na plném formátu a v barvě, který vyšel o dva roky později v roce 1970. Tento speciál ABC, který se dá přirovnat k vzácné relikvii, poskytl pro výstavu sám pan Toman.

 

Ábíčko a kino IMAX pro tebe připravili soutěž o 5x 2 volné vstupenky do pražského kina IMAX na film John Carter: Mezi dvěma světy.

Soutěžní otázka zní: Na jakou planetu naší sluneční soustavy se dostane hrdina John Carter?

a) Neptun

b) Pluto

c) Mars

Odpovědi na soutěžní otázku posílej do 9. března 2012 mailem na adresu abc@ringier.cz. Do předmětu uveď: CARTER.

John Carter: Mezi dvěma světy je v kinech od 8. března 2012.

Klíčová slova:
imax, soutez, john carter, vstupenky