Voják hradní stráže

Voják hradní stráže
Sdílej
 
Dnes jsme připravili další model do série figur pro modeláře začátečníky - vojáka hradní stráže. Vystřihovánka je zpracována jako pokladnička, můžete do ní ukládat papírové bankovky i kovové mince.

Přípravné práce
Stavba modelu je velice jednoduchá, přesto doporučuji pracovat pomalu a pečlivě. Před stavbou si pročtěte návod a během stavby se orientujte podle návodné kresby. Hrany, které budete ohýbat z tisku vystřihovánky, jsou značeny plnou čárou a mimo kresbu černou šipkou, jejíž špička směřuje na lom. Ohyby do rubu vystřihovánky jsou značeny čerchovanou čárou (-.-.-). Přerušovanou čárou (----) jsou značeny obrysy ploch, na něž se budou jednotlivé díly lepit. Čísla těchto dílů jsou vždy vepsána uvnitř ploch. Výřezy z ploch jsou značeny červenou úhlopříčkou, prořezy u dílů 1 a 2 krátkými červenými čárami. Ještě doporučujeme podlepit slabým kancelářským papírem díly 1, 14, 15, 16, 17 a 18.

Slepení modelu

Složte a slepte plášť těla 1 a vlepte do něj vytvarované ruce, pravou 2x 11 a levou 2x 12. Dále stočte a slepte hlavu vojáčka 2 a ukončete ji spodním dílem 3. Na díl 3 přilepte stočený a přilepený krk 4 a hlavu usaďte a přilepte na vyznačené místo na dílu 1. Do proříznutých otvorů na hlavě vsuňte a zalepte uši, díly 2x 5.
Pokračujte čepicí vojáčka. Stočte a slepte plášť čepice 6 a přilepte k němu spodní díl 7. Vytvarujte horní část čepice 8 a vlepte ji pečlivě do dílu 6. Po proschnutí čepici uzavřete horním dílem 9. Celek dokončete štítkem 10 - natupo jej přilepte na vyznačené místo na dílu 6. Hotovou čepici po proschnutí přilepte na hlavu 2. Vojáčka dokončete přilepením nárameníků, díly 2x 20, a ozdobných šňůrek 19. Tyto díly přilepte na vyznačená místa na dílu 1. Po proschnutí přilepte postavičku na vyznačené místo na zpracovaném podstavci 18.
Zpracujte pušku, díly 2x 13, a přilepte ji z vnitřní strany k pravé ruce vojáčka.
Pokračujte slepením strážní budky. Vystřihněte a slepte plášť budky 14 a přilepte jej na vyznačené místo na podstavci 18. Zpracuje stříšku z dílů 15, 16 a osazení 17. Hotovou stříšku pak volně nasuňte osazením dílu 17 do pláště budky 14.

Autor

Jana a Miloš Čihákovi