V prvé řadě pro mephistocz: Vím, každej poslouchá svoje co se mu líbí. A v tom hipecu s tebou souhlasím. Je to jeden velkej děs.
A teď co jsem chtěl, možná to někdo znáte z filmu Hudbu složil slova napsal, je to v podstatě filmová písnička od neexistující skupiny. Styl je to pop a není to kýčovitá písnička, podle mého úsudku. Co tomu říkáte ostatní?
http://www.youtube.com/watch?v=qGLXpIojJkg
mě se teda vůbec nelíbí. Přijde mi velmi jednoduchá až triviální melodie a o zpěvu se radši vyjadřovat nebudu.
tvoje dva příspěvky si odporují, ale jinak se musí rozlišovat mezi uměním a kýčem...
Souhlasím s tebou. Metal byl od svého počátku (skupiny jako Led Zeppelin, Deep Purple a Black Sabbath) tvrdý styl. NW a celá řady symfonic a powermetalových skupin to posunula někam jinam, takže bych to už neoznačoval jako metal ale nějak jinak, protože to si starej metal nezaclouží bejt ve stejný škatulce s tímhle odpadem... (N)
Metal a opera jdou dohromady docela dobře, páč jak metal, tak opera souvisí s klasikou
Spíš bych pochyboval o zařazení Led Zeppelin a Deep Purple do metalu, pokud tedy chceme škatulkovat. To by byl spíš hard rock. A pokud metal, tak heavy metal, což je jiná škatulka než symphonic metal, což je tedy vlastně okHeavy metal jako pojem byl původně synonymem pro hard rock. Poprvé byl použit v souvislosti se Zeppelinama a jejich písní Whole Lotta Love. Skupiny z hnutí NWOBHM (Ju*** Priest, Iron Maiden, Samson, Def Leppard a další) přitvrdili a přesunuli heavy metal někam dál.
Power metal a symphonic metal (podle pár typických skladeb, co jsem slyšel) nemá s původním heavy metalem téměř nic společného a proto je pro mě urážkou nazývat NW metalovou kapelou.
No, s původním HM, který je spíš hard rock, to jisté společné prvky má
Jako všechen rock asi. Pod nálepku "metal" (dost obecná => heavy metal, speed m., thrash m., power, symhonic, black, death, doom,...) spadá jak NW, tak tedy z historických důvodů i Led Zepp, ale pokud vím, tak Plant nebyl s označením HM plně spokojen, páč mají velkou část repertoáru spíše nemetalovou, a navíc mi přijde, že jako označení stylu bylo spojení "heavy metal" použito už před Whole Lotta Love. I když to je z dvojky, že jo? to je nějak 1969 nebo tak, tak možná to bylo poprvé, no Nicméně metal je hlavně o riffech, ne? a to pasuje jak na LZ, tak na NW. Ale stejně jsem nepřítel škatulkování a dělim hudbu jen na dobrou a špatnou a dobré a špatné skladby mají jak NW, tak LZ, takže bych teoreticky mohl zas já říct, že LZ je odpad, např. z prvního alba je poslouchatelná tak půlka (totéž ovšem platí pro první album NW).Tak, teď jsem našel na netu jednu vánoční písničku od Celtic Woman. Je to: http://www.youtube.com/watch?v=1eLDvM7eSq0
Táák, kdo sem napíše, že je to brak, ubohost, nebo nevím co ještě vaše mozky vyplodí, tak ten dotyčnej je u mě naprostej hudební neznaboh!!!
Jsem velmi zvědav na vaše námitky a připomínky!! He?????
A kdo tvrdí, že je to metal??? Já teda ne. Dal jsem to sem proto, abych vám ukázal, že existují i jiný druhy hudby než metal, rock a podobně! Takže já NETVRDÍM!! že to je metal. Asi seš slepej nebo neumíš číst. Já jsem to k metalu vubec neřadil, chápeš??
Myslím, že většina stylů, která je zde dnes se dá označit za odnož starého prapůvodního rocku ze 60. let (Rolling Stones, The Who, Yardbirds...)
Jediný místo, kde bych to vydržel poslouchat je kostel. Tam by to i skvěle akusticky znělo.