Virtuální tělo

Virtuální tělo
Sdílej
 

Hrátky s gravitací
Ve sluneční soustavě je to jednoduché. Slunce pěkně uprostřed a planety létají kolem něj po drahách "vyzkoušených" miliony let. Co by se stalo, kdyby Slunce svou polohu změnilo? Pěkný maglajz, trochu nespisovně řečeno. Čtenář Mirek z Písku nám poslal svůj tip na hru, kde si to můžete vyzkoušet.


Máte velkou moc: určujete polohu Slunce, a to pohybem myši. Musíte však zajistit, aby se planety a případně ani jejich měsíce nesrazily a zároveň aby žádné těleso neopustilo hrací prostor. Každá úroveň trvá jen asi deset sekund a zpočátku se to zdá snadné jako lusknutí prstů, ale až se dostanete do vyšších úrovní (planet postupně přibývá), půjde vám z gravitace zaručeně hlava kolem.
http://armorgames.com/play/2016/orbitrunner



Nechte mluvit... rybičku!
Chcete něco vzkázat kámošovi, spolužákovi nebo třeba strejdovi? Máte několik možností. Můžete jim poslat e-mail, naťukat SMS nebo celkem staromódně zatelefonovat. Taky můžete poprosit zlatou rybku, ať jim váš vzkaz vyřídí. Že zlaté rybičky mluví jen v pohádkách? To se pletete.

Existuje webová aplikace, ve které si plave rybka, která se naučí váš vzkaz jako nic. A není to žádná tupá rybka, protože umí hned patnáct jazyků včetně češtiny! Ale pozor, nenechte se unést jejími pohádkovými kvalitami a v žádném případě ji nežádejte o splnění tří přání. To byste chtěli už vážně trochu moc.
Vzkaz pro čtenáře ábíčka najdete na http://bit.ly/rybicka.
www.acapela-group.com/Greetings/fish.html


Čtverce
WWW GAMESY


To je pro děti! Tak asi zareagujete, až si otevřete hru zvanou Blocky. Pohodová hudba, barevné čtverce a na nich smajlíky. No jasně, tahle hra je pro děti, ale zábavu si s ní užije každý. Cílem je zlikvidovat smajlíky na hracím plánu, a to tak, že myší budete postupně označovat plochy ohraničené čtverci stejné barvy. Všechny čtverce uvnitř této plochy pak zmizí a nahradí je čtverce bez smajlíků. Zní to komplikovaně, ale jakmile si to vyzkoušíte, bude to hračka. Možná až moc velká hračka, napadne vás. Tak to zase ne - až se dostanete do vyšších úrovní, budete mít plné ruce práce!
www.addictinggames.com/blocky2.html


Volejbálek?
WWW GAMESY


Může hrát sliz volejbal? Ne, to není žádný chyták, ale regulérní otázka. A jestliže vůbec byla položena, pak odpověď samozřejmě zní: Ano! Slime Volleyball je jedna z nejstarších počítačových her. Můžete ji hrát klasicky proti počítači nebo i proti skutečnému spoluhráči.
Spočívá v tom, že si dva kopečky slizu pinkají míčem přes síť. Zní to odpudivě, ale je to zábava - a také jedna z nejtěžších her. Porazit počítač chce opravdu trénink. A pozor, slizákový může být nejen volejbal, ale také fotbal, basketbal nebo třeba kriket.
http://slimearena.com


Virtuální tělo
Víte, co je to avatar? Správně je to s čárkou nad posledním "a", tedy avatár, ale na to dnes narazíte už jen zřídka. Ve staré Indii znamenal termín avatár převtělení božské bytosti do fyzického těla člověka nebo zvířete. V počítačových hrách je to podobné, byť božskou bytostí se myslí hráč a avatarem zase jeho virtuální identita.

Avatar je zkrátka vaše podoba, ve které existujete v počítačových hrách a nebo na internetu. Na avatary dnes narazíte ve virtuálních světech, na chatovacích serverech i jinde. Používat avatara je lepší než se v internetovém světě pohybovat se svou vlastní identitou. Nikdy totiž nevíte, na koho narazíte, a proto se nedoporučuje zveřejňovat svou skutečnou fotografii a už vůbec ne žádná osobní data (třeba adresu, číslo telefonu atd.).

Mít virtuální identitu je navíc legrace - je to skoro jako byste měli k dispozici ještě jeden život. Někteří lidé si vybírají avatary, které jim jsou podobné, a jiní chtějí být ve virtuálním světě zase úplně odlišní. A tak tlustí můžou být hubení, malí vysocí a kluci můžou být holkami (nebo naopak).

Avatary si většinou můžete vybrat z dané nabídky. Ale pozor, kresleného avatara si můžete udělat i sami. Je to trochu podobné, jako se v detektivkách sestavují portréty podezřelých. Můžete si pro svého avatara vybrat tvar obličeje, délku a barvu vlasů, barvu očí nebo třeba velikost uší. Stačí kliknout na tlačítko Create a pak už jen postupovat podle instrukcí. Je to švanda - zkuste to. Že svého avatara teď zrovna nepotřebujete? Nikdy nevíte, kdy se vám bude hodit!
http://www.faceyourmanga.com/faceyourmanga.php?lang=eng