Sejdeme se na Facebooku

Sejdeme se na Facebooku
Sdílej
 

Nudle

VAŠE V TIPY


V minulých číslech jsme vám doporučili pár opravdu hloupých her. Ne že by byli hloupí jejich tvůrci nebo hry samé. Ale jejich hraní nevyžaduje ani minimální mozkovou aktivitu. Čtenář Kája Klabíček z Prostějova se nás však rozhodl trumfnout a poslal tip na opravdu pitomou hru. Jde o soutěž... ehm... v hodu nudlí.

Kája píše: "Kurzorem opatrně vezmete nudli z nosu a pořádně ji roztočíte. Můžete po směru i proti směru hodinových ručiček.
Pokud nudli roztočíte proti směru, půjde o takzvaný hod spodem. Podle mých zkušeností je efektivnější než hod vrchem. Můj rekord je 3250 metrů. Překonáte ho?"

www.onemorelevel.com/game/snot_put


Něco na nervy
KURIOZITA


Vytočil vás někdo a potřebujete uklidnit? Můžete si dát studený hadr na hlavu nebo boxovat do polštáře. Zaručený recept nabízí americký server nazvaný Serenity neboli Vyrovnanost. V nabídce má různé zvuky v kombinaci s fotografiemi. Na výběr jsou údery lidského srdce, letní bouřka, hukot leteckých motorů nebo třeba pohyb obyčejné tužky po papíře. Zvuk si můžete pustit jako kulisu nebo pomůcku k relaxaci.

Máme jiný nápad. Zvolte si zvuk psacího stroje, pusťte ho pořádně nahlas...
a o nervy přijdou vaši sousedi. Není nic víc uklidňující než pohled na někoho opravdu vynervovaného.
www.iserenity.com



Když kola hrají
VIDEO


Znáte ten protivný vysoký zvuk, který je slyšet, když auto najede na dálnici na krajnici? Způsobuje ho jemné zvlnění povrchu a jeho cílem je vzbudit řidiče, kteří by náhodou usnuli za volantem. Pneumatiky však mohou tímto způsobem zahrát i melodii, dokonce operní. Automobilka Honda v rámci kampaně na jeden ze svých vozů takto upravila jednu silnici v Lancasteru v americké Kalifornii.
Když po ní jedete správnou rychlostí, zahrají vám pneumatiky předehru ze slavné Rossiniho opery Vilém Tell.
Silnice je samozřejmě vyhledávaná turisty, ale místní obyvatelé jí už mají plné zuby. Slyšet každý den několikrát stejný hudební kus se omrzí každému. Obyvatelé Lancasteru proto žádají buď obměnu repertoáru, nebo ještě lépe návrat k tichu.




Menší je lepší
PROGRÁMEK


Publikovat fotky o velikosti 5 až 10 megabytů na webu je hloupost. Velmi dobře umí zmenšovat fotky program PhotoResize. Stačí, když si ho z webu stáhnete a umístíte třeba na plochu. Nemusíte ho ani instalovat. Když chcete zmenšit fotku, jednoduše ji přetáhnete kurzorem myši na ikonku dotyčného programu. Zmenšený obrázek se uloží do stejné složky, kde je ten původní. Liší se od něj pouze v názvu - má v něm navíc číslici 400. To znamená, že se fotografie zmenšila na obrázek o velikosti 400 pixelů. Pokud chcete zmenšit fotky na jinou velikost, stačí zmíněný program přejmenovat. Celým jménem se totiž jmenuje PhotoResize 400 a číslovka v něm znamená právě počet pixelů. A to nejlepší nakonec: přetáhnout na ikonku můžete i celou složku. Jedním pohybem myši tak zmenšíte třeba stovky fotografií!
www.rw-designer.com/picture-resizere-cz



Sejdeme se na Facebooku
ZÁSAH ABC


Chcete být in? Pak byste měli být on. Konkrétně na Facebooku, v současnosti čtvrté nejnavštěvovanější stránce na světě. Můžete si na ní založit svůj profil - prostě vyplníte své jméno, napíšete adresu... a jste tam! Existuje jediné omezení, a tím je věk. Musí vám být aspoň 13 let.
Co pak? Do profilu nasypete informace o sobě, a to podle vlastního uvážení. V dotazníku vyplníte, jestli jste kluk, nebo holka, kde bydlíte (stačí město nebo kraj), kolik vám je let (nikdo nebude kontrolovat, jestli jste zadali správné datum narození, ale pokud to uděláte, budete mít v budoucnu víc gratulantů).
K čemu je to dobré? Váš profil na Facebooku je vaše virtuální dvojče, které žije na internetu. Přes něj se propojíte s kamarády, případně hledáte nové. Na Facebooku se vašim blízkým říká přátelé a jejich sbírání je facebookovský koníček.
Ale nepřehánějte to. Než nasbírat dvě stě přátel, které vlastně neznáte, je lepší mít deset těch skutečných. Přátelé totiž mají privilegia: můžou si s vámi nejen dopisovat, ale i číst vaše textíky, prohlížet si fotky nebo videa a hrát nejhrůznější hry.
Facebook má dnes celosvětově 100 milionů uživatelů, jeho popularita v posledních měsících raketově roste i v Česku. Web založil bývalý student amerického Harvardu Mark Zuckerberg.
Facebook znamená anglicky ročenka, kterou vydávají vysoké školy. Od Marka Zuckerberga to byl dobrý nápad a také se mu vyplatil. Ve svých čtyřiadvaceti letech se dostal do žebříčku časopisu Forbes mezi 400 nejbohatších lidí světa.
Od července 2008 je Facebook kompletně v češtině. Nejspíš mu dáte přednost před domácími servery jako Lide.cz nebo Libimseti.cz, které jsou sice podobné, ale kvalit a možností Facebooku nedosahují.
Sejdeme se na stránce fanoušků ábíčka kterou jsme pro vás založili!
www.facebook.com