Garfield přerostl do třetího rozměru

Garfield přerostl do třetího rozměru
Sdílej
 
V nových komiksových příbězích podle oblíbeného seriálu Garfield dokazuje, že lenost je nejen věčná, ale i trojrozměrná. Všechny odstíny oranžové zaručeny!

Oranžový kocour Garfield patří k nejznámějším hrdinou tak zvaných stripů – tedy krátkých, často jen tří obrázkových komiksů, které většinou vycházejí v novinách. Stripy se vyznačují jasně rozpoznatelným stylem a tím, že jsou vystavěny okolo nějaké anekdoty se silnou pointou, nikoliv na uceleném příběhu. Ovšem Garfield tuto poučku už dávno „přerostl“. A tak se s ním setkáme na tričkách, klíčenkách, taškách, ve filmech a v televizních seriálech. No a právě zatím poslední garfieldovský seriál, Garfieldova show, posloužil jako předloha pro stejnojmenný komiks. Tentokrát skutečný, příběhový.

Garfielda a spol. (pejska Oddieho, páníčka Jona s jeho milou Liz, otravné kotě Nermala a plyšáka Pookyho) si tedy můžeme vychutnat při tvorbě rodinného portrétu, na výpravě do starého, kočkami ovládaného Egypta, před rybím soudem i nad haldou dinosauřích kostí. To vše, prosím pěkně, v kresbě, která odkazuje na 3D rozměr seriálu, a hezky barevně. Všechny odstíny oranžové zaručeny! Garfieldova show je určena především mladším čtenářům a na příbězích i úpravách, které doznaly postavy a jejich vztahy, je to znát.

Liz neodpálkuje Jona při každé příležitosti, Garfield neskopne Oddieho ani jednou ze stolu a rozhodně do sebe nelije deset hrnků kávy hned ráno (tedy okolo poledne, řekli by prostí smrtelníci). Místo toho si občas něco poručí, nárokuje si všechny lasagne v dosahu a občas hodí Nermala do popelnice – což si ten odporně roztomiloučký kocourek rozhodně zaslouží.

Tlustý kocour vede život plný vzrušující lenosti. •  Crew

Příběhy jsou pak přímočaré, bez jakýchkoliv odboček, jejich zápletky až na výjimky bez nějakého výraznějšího střetu. Jim Davis, Garfieldův duchovní otec, se prostě drží při zemi. Někdy si až člověk říká, jestli má cenu číst si o tom, jak si parta lidsko-zvířecích hrdinů snaží udělat společnou fotografii, ale pak se naštěstí vždy objeví ryzí garfieldovština: na Nermala se poštvou odporné Jonovy sestřenky, rybičky se brání sežrání jako rození super hrdinové a egyptská mise je prostě epickým dobrodružstvím, kde kdo uteče, ten vyhraje.

Pokud patříte k ctitelům původního Garfielda, asi pro vás bude tato jeho podoba přesto jen obtížně stravitelná, ale pokud si pamatujete starý animovaný seriál, bude pro vás Garfieldova show ideální branou do světa, kde kočky vládnou světu, protože: „Lidi nám jenom vaří lasagne a nechávají nás celý den prospat!“ Ano, někdy by chtěl být kocourem každý.

 

+ Garfiled v barvě a 3D podobě je maximálně podobný oblíbenému televiznímu seriálu a vhodný i pro nejmenší.

- Kdo si oblíbil původního cynického Garfielda, tuhle podobu stráví hůř. Asi jako špatně dopečené lasafgne.

 

Garfieldova Show 1: Prokletí kočičáků a další příběhy
Peter Berts, Mark Evanier, 48 stran, 189 Kč, Crew 2011

 

VIDEO: Danger Planet

VIDEO: Danger Planet

Scott Pilgrim pořád bojuje proti zbytku světa

Scott Pilgrim pořád bojuje proti zbytku světa

 

Články odjinud