10 nej filmů, které (asi) nikdy neuvidíme

10 nej filmů, které (asi) nikdy neuvidíme
Sdílej
 
Halo od režiséra Hobita? Katastrofický spektákl s příšerou od režisérů Avatarů a Pacific Rim? Nebo Hellboy 3? Kdy už konečně budou???

 

Halo •  archiv

Halo

Jasný herní hit je přece jasným kandidátem na mega úspěšný film, případně sérii. Nebo ne? Adaptace se chystá už od roku 2005. Produkovat ji měl Peter Jackson (Hobit, Pán prstenů). Režie by se ujal Neil Blomkamp. Tahanice o rozdělení budoucího zisku mezi studiem a společností Microsoft ale vedly k tomu, že film dostal červenou. Blomkamp natočil sci-fi District 9 a letošní Elysium. Ale až po tom, co jeho krátký film o Halo explodoval na internetu! Režisér se nedávno nechal znovu slyšet, že by pořád rád pracoval na celovečerní verzi. Zájem má dokonce i Steven Spielberg. Tak kde to sakra vázne?

 

Podívejte se na krátký film Halo od Neila Blomkampa:

 


 

 

Metal Gear Solid •  archiv

 

Metal Gear Solid

Oblíbená videoherní sága o neohroženém žoldákovi by se podle některých mohla stát „novými Star Wars“. Na filmu se maká od roku 2005. A maká a maká a maká... V poslední době je ale s projektem spojený producent Avi Arad (Iron Man, Amazing Spider-Man, filmy s X-Meny). Takže chlapci, makáme!

 


 

V horách šílenství •  archiv

V horách šílenství

Vysněný projekt Guillerma Del Tora (Pacific Rim: Útok na Zemi, Hellboy) vychází z knížky od H. P. Lovercrafta. Produkovat ho měl James Cameron (Avatar, Terminátor, Vetřelci). Počítalo se s 3D a Tomem Cruisem do hlavní role. Jenže studio se zaleklo, kolik by to stálo, a taky toho, že Del Toro nechtěl slevit a natočit pořádně krvavou děsivou podívanou. Úspěch Pacific Rim by ale s projektem mohl zase trochu pohnout.

 

Hellboy •  archiv

Hellboy 3

Guillermo Del Toro má na kontě taky dva filmy s Hellboyem. Chlapec z pekla z oblíbených komiksů ale v kinech vydělal jen tak, tak. Del Toro tvrdí, že aby mohl vyprávět třetí příběh v takové podobě, v jaké má v úmyslu, musel by na to dostat kupu peněz. A tu mu zatím nikdo nedal...

 

Krotitelé duchů III •  archiv

 

Krotitelé duchů III

To už je taky let, co se mluví o třetím dílu Krotitelů duchů. Zatímco herec Dan Aykroyd tvrdí, že už se to blíží, jeho kolega Bill Murray kontruje, že těžko. Jestli se filmu někdy podaří vyhrabat z produkčního pekla, bude o tom, jak stará garda předává žezlo nové krvi.

 

Temná věž •  archiv

 

Temná věž

Slavný Stephen King napsal dlouhou sérii knih, která vyšla i u nás. Jejím hlavním hrdinou je pistolník, co pronásleduje „muže v černém“, putuje k Temné věži a po cestě leccos zažije. V roce 2007 se na film krátce chystal J. J. Abrams (nový Star Trek, nové Star Wars). Pak ho vystřídal Ron Howard (Apollo 13, Šifra mistra Leonarda). Studio se ale leklo nákladů na příliš ambiciózní a nákladný projekt. Howard by totiž k filmové sérii rád přidal i doprovodný seriál.

 

Akira •  archiv

Akira

Jedna z nejslavnějších japonských mang o klukovi z post-apokalyptické budoucnosti, který jezdí na super motorce a zaplete se s tajným vojenským experimentem, byla předlohou jednoho z nejslavnějších anime filmů. O hranou verzi se zajímal Leonardo DiCaprio, ale od roku 2002 se to stejně moc nepohnulo. I když jednou se přece jen možná dočkáme...

 

Setkání s Rámou •  archiv

Setkání s Rámou

Mimozemská vesmírná loď vstoupí do našeho solárního systému a lidé se vydají odhalit její tajemství. Tak o tom ve své knize píše Arthur C. Clark, autor 2011: Vesmírné odysei. Filmová verze se chystá už déle než deset let. Morgan Freeman v ní pořád chce hrát, ale chybí mu dobrý scénář.

 

Sandman •  archiv

 

Sandman

Hlavní hrdina stejnojmenné komiksové série o Pánovi snů od Neila Gaimana je oblíbený i u nás. V Hollywoodu se o filmovou adaptaci jeho příběhů pokouší už hodně dlouho. Scénář si mimo jiné zkusili napsat i Ted Elliott a Terry Rosio, kteří mají na svědomí Piráty z Karibiku. O poslední verzi scénáře ale Gaiman prohlásil, že nic horšího snad nikdy nečetl.

 

Escape from SuperMax •  archiv

 

Escape from SuperMax

Mohl to být nejoriginálnější superhrdinský film ze všech. Green Arrow (momentálně boduje v jiné verzi v seriálu jako Arrow) je křivě obviněný ze zločinu a ocitá se v supermoderním vězení. To je plné padouchů od Jokera až po přes Lexe Luthora. Zdrhnout se z něho nedá. Skoro... Scénář spíchl David S. Goyer (Batman začíná, Temný rytíř, Temný rytíř povstal, Muž z oceli). Ale od té doby už se roky nic neděje.

 

 

Ve stylu Avengers: Super hrdinové ze seriálů od Marvelu založí nový tým

Ve stylu Avengers: Super hrdinové ze seriálů od Marvelu založí nový tým

Simpsonovi si dělají srandu z Hobita

Simpsonovi si dělají srandu z Hobita

Sauron přichází: Nová upoutávka na Hobita je temnější (ČESKY)

Sauron přichází: Nová upoutávka na Hobita je temnější (ČESKY)

Klíčová slova:
film, 10 nej, halo, hellboy, akira
 

Články odjinud