Alladin Nasira’s Revenge

Sdílej
 
CO SE HRAJE Snad ke každému novějšímu filmu ze studií Walta Disneye vznikla hra. Téměř vždy se jednalo o 2D skákačku s postavičkami z toho či onoho filmu v hlavní roli. Mezi ty nejpovedenější patřil Aladin - ten se také (zřejmě jako jediný) dočkal svého pokračování. A jak už to doba žádá, kompletně ve 3D - vzhůru za záchranou krásné princezny Jasmíny.

Skáče, běhá, šermuje

Alladin Nasira’s RevengeAlladin Nasira`s Revenge je čistokrevná hopsačka - skáčete, jezdíte na pohyblivých plošinkách, bojujete, sbíráte penízky, životy, drahokamy - prostě všechno, co se od takovéto hry očekává. Ovládání postaviček (kromě Aladina je zde ještě opička Abu a princezna Jasmína) je také klasické, což bohužel u většiny 3D skákaček (včetně této) znamená dost zmatené. Je to způsobeno především kamerou - ta má sice dva režimy (aktivní a pasivní), ale ani v jednom se neobejdete bez ručního nastavování správného pohledu - a to je při skákání po mizejících plošinkách dost nešikovné. Ovšem i přes teto nedostatek se dá ovládání Aladina a jeho kamarádů zvládnout.

Spousta nepřátel - hr na ně

Alladin Nasira’s RevengeGrafika hry působí zpočátku trochu chudě a sám Aladin si není moc podobný. Jak ale postupujete do dalších úrovní, vše je pestřejší (Aladin ale vypadá pořád stejně) a občas se objeví level, v němž děláte něco jiného, než jen neustále skáčete a máváte mečem - nejlepší je asi let na létajícím koberci. Povedení jsou i nepřátelé - v každé části hry narazíte na jiné (i když na ně většinou platí stejné metody) a každou úroveň uzavírá pořádný boss. Jediné, co vás asi nenadchne, jsou podivně rozmazané animované sekvence, které rozhodně nejsou odměnou za prošlé úrovně. Alladin Nasira’s Revenge

Je to zábava

Alladin Nasira`s Revenge je ale povedená, a především hratelná hopsačka, kterou zvládnou i menší hráči. Nenajdete zde sice nic objevného nebo novátorského, chcete-li se ale jen tak bavit a občas se trochu rozčilovat nad vlastní nešikovností, je to hra pro vás.