Black Panther: Jak to zvládne bez Avengers?

Video se připravuje ...
Sdílej
 
Black Panther je komiksový superhrdina, který u nás není příliš známý. Přitom bojuje na straně dobra už více než padesát let a setkal se s Avengers! Zatím o něm ale nebyl natočen žádný velký film. To se nyní změnilo.

 

Film Black Panther vyráví příběh bojovníka T’Chally, který se má po smrti svého otce stát právoplatným nástupcem na trůnu africké země Wakanda (viděli jsme v Captain Amerika: Občanská válka). Nemyslete si, že Wakanda je nějaká zaostalá oblast pokrytá savanou. Wakanda je technicky nejvyspělejší země na světě. Má dokonalé počítače a naleziště kovu jménem vibranium, z něhož je ukuta zbroj Black Panthera (a také štít Captaina Ameriky).

Black Panther: Jak to zvládne bez Avengers? •  Falcon

Black Panther dělá Africe čest

I nástupce trůnu Black Panther dělá své zemi čest: Je to vynikající stopař, lovec, vynálezce a vědec. Říká se, že je to jeden z nejinteligentnějších lidí na planetě. Po návratu do Wakandy ale zjistí, že někteří padouši si nového krále nepřejí. Musí se tak spojit se speciálními jednotkami a ve své zemi opět nastolit pořádek.

Avengers jsou za rohem

Black Panthera jsme poprvé viděli ve filmu Captain America: Občanská válka a za pár týdnů se vrátí do kin ve společnosti 67 dalších hrdinů v očekávaném trháku Avengers: Infinity War. Jedním ze zloduchů, se kterými se musí Black Panther vypořádat ve vlastním filmu, je Klaw, který zlobil už v Avengers: Age of Ultron

Black Panther

Režie: Ryan Coogler

Hrají: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o

Premiéra: 15. února 2018

Black Panther: První superhrdinský film nominovaný na Oscara

Black Panther: První superhrdinský film nominovaný na Oscara

Thor: Božský hrdina Ragnaroku

Thor: Božský hrdina Ragnaroku

Lego filmařina: Dejte kostičkám život!

Lego filmařina: Dejte kostičkám život!

Pračlověk v kině: Konflikt civilizací ve fotbale!

Pračlověk v kině: Konflikt civilizací ve fotbale!

 

Články odjinud