Roboti od Buddy Toys: Stavebnice pro náročné konstruktéry

Roboti od Buddy Toys: Stavebnice pro náročné konstruktéry
Sdílej
 
Roboti na dálkové ovládání jsou cool. A když si je ještě můžete sami od základu postavit, je to dvakrát taková zábava.

 

 

Postavit si opravdový stroj v malém, to je výzva, na kterou slyšíme. Takže když jsme objevili nové technické stavebnice Buddy Toys, hned jsme si je objednali do redakce na test. Konkrétně robotickou ruku a multifunkční pásák. Po rozbalení krabice jsme objevili několik plastových setů s vylamovacími díly jako u modýlků letadel. Ty tvoří základ robota, který doplňují všelijaké motory, procesory, šrouby a ozubená kolečka. Všechno bylo pečlivě zabalené a přehledně roztříděné.

Návod pro angličtináře

Co jsme bohužel v krabici nenašli, je návod v češtině. Je sice na přiloženém CD, ale musíte si ho sami vytisknout. Na papíře dostanete jen anglický manuál. Podle nás je to škoda - zvlášť pro někoho, kdo si stavebnici dychtivě rozbalí třeba na chatě a zjistí, že bez tiskárny nebo tabletu musí ke konstrukci ještě použít slovníček. Na druhou stranu musíme říct, že je návod opravdu přehledně zpracovaný. Za celou dobu jsme nenarazili na jediný matoucí krok, nad kterým bychom museli přemýšlet.

Jak funguje robot?

Samotnou stavbu robotů hodnotíme jako středně obtížnou. Pokud to srovnáme s oblíbenou sadou LEGO Technic, jsou Buddy Toys o něco náročnější. Čeká vás zapojování kabelů, montáž ozubených kol a hlavně hodně šroubování. Zato si ale sami sestavíte i dálkové ovládání a zjistíte, jak přesně taková věcička funguje. Obě stavebnice celkově hodnotíme na výbornou. Některé mouchy by stálo za to ještě vychytat (manuál a dalších pár drobností – viz hodnocení), ale dobré dojmy jednoznačně převažují. Pokud se plánujete stát konstruktéry fantastických robotů, s jednou z těchto sad můžete začít.

 

Podívejte se na video, jak jsme vyzkoušeli Buddy Toys:

 

Hrajeme si se stavebnicí Buddy Toys

Hrajeme si se stavebnicí Buddy Toys

 

 

Gripper •  FAST ČR

Robotic Terrain Kit: 90 %

Tahle sada nás nejvíc bavila při stavění. Je přehledně navržená, takže jsme se v návodu ani jednou neztratili, a samotné skládání bylo pestré a tak akorát obtížné. Je lepší ji stavět s některým z rodičů, ale opravdu šikovní kluci a holky to můžou zkusit sami. Výsledkem bude pásák se zdvižnou konstrukcí, kterou můžete přetvořit do několika podob. Vypadá dobře a stejně tak se i ovládá. Palci kontrolujete každý pás zvlášť a do toho ještě ukazováky řídíte sklon konstrukce – jako na Playstation!

 

  • Samostatně ovladatelné pásy
  • Průjezdnost terénem
  • Zdvižný vozík
  • Terénní pásák
  • Chňapač

 

 

RoboArm •  FAST ČR

 

Robotic Arm Kit: 80 %

Zatímco první model jsme dávali dohromady s obrovským nadšením, stavba robotické ruky se ukázala jako obtížnější a mnohem méně zábavná. Možná za ní stojí jiný tvůrce, skládá se totiž zcela odlišně. Je tu hodně šroubování a přesného zasazování matek. Polovinu času vám zabere montáž čtyř téměř identických motorků, které pohybují ramenem. Tady nejspíš budete potřebovat asistenci rodičů a rozhodně se neobjedete bez základního nářadí.

Jakmile se ale dostanete přes konstrukční fázi, užijete si s roborukou spoustu zábavy. Výtečně se ovládá a můžete si s ní zkoušet podávat různé věci. Navíc připomíná opravdové roboty, kteří se používají v moderních továrnách třeba při výrobě automobilů. 

 

  • Pět motorů
  • Tři pohyblivé klouby
  • LED zářivka pro přesný úchop
  • Nosnost 100 gramů

 

 

Tipy pro Ježíška: 10 nej dárků a vychytávek

Tipy pro Ježíška: 10 nej dárků a vychytávek

Sprosťák méďa Ted má hlavu jako bublinu

Sprosťák méďa Ted má hlavu jako bublinu

10 NEJ panenek: Jenom pro KLUKY?

10 NEJ panenek: Jenom pro KLUKY?

 

 

Klíčová slova:
robot, hracka, Hračky na Heureka.cz
 

Články odjinud