Herna na kolech: Autobus plný trenažérů

Herna na kolech: Autobus plný trenažérů
Sdílej
 
Máte řidičák? Asi ne, co? Tak vyhlížejte tenhle modrý autobus, tam si věcí okolo aut a motorek užijete více než dost. A na vlastní kůži!

 

 

 

 

Co je Safety Road Show? Vypadá to jen jako modrý autobus, ale není to jen autobus. Zvenku má pár zvláštností, polepený značkami, nápisy, ale uvnitř je to něco jiného – herna na kolech, ale nikomu to neříkejte, oficiálně je to vzdělávací centrum bezpečnosti provozu.

Na kole i v autě

Vpředu není autobus ještě moc velká zábava, před příčkou dělící ho ve třetině je kabina řidiče, malá kuchyňka a stolečky pro tým pracující autobuse. Ovšem zadní část autobusu je doslova napěchovaná zábavou. Motocyklový simulátor se skutečnými řídítky, kde si můžete vyzkoušet jaké to je řídit pořádnou mašinu. Dále cyklistický trenažér pro virtuální ježdění a trénink jízdy po městě a několik počítačů s interaktivními hrami týkajícími se bezpečnosti provozu. A konečně vzadu je Xbox a automobilový simulátor se špičkovým volantem s poctivými třemi pedály – spojka, brzda, plyn, žádná legrácka, ale výbava pro skutečné virtuální závodníky. Celé to prostě vypadá jako herna převlečená za školu. Nebo je to obráceně?

Velká show

Autobus je také pojízdným kinem, které na okna promítá filmy, takže se zvenku můžete pohodlně koukat. Velkoplošná televize promítá obraz pro změnu dovnitř. Kolem autobusu pořádá provozovatel Promotým Praha spoustu dalších atrakcí, jako dopravní hřiště pro děti, poznávací soutěže o ceny atd. Mrkněte se na www.promotympraha.cz na kalendář akcí, kde můžete Safety Road Show nejblíže svému domovu vidět.

 

 

Pinďa, co nahradí autobus: Revoluce v městské dopravě

Pinďa, co nahradí autobus: Revoluce v městské dopravě

Temný rytíř Batman si pořídil obrněný golfový vozík

Temný rytíř Batman si pořídil obrněný golfový vozík

Létající auto se staví na Slovensku

Létající auto se staví na Slovensku

 

Články odjinud