Filmový Warcraft: Rozseká i Avatar?

Filmový Warcraft: Rozseká i Avatar?
Sdílej
 
Film, o kterém se mluví už roky je splněným přáním každého fanouška světa Warcraft. Do kina přijde v roce 2016 a čeká tě velkolepá podívaná!

 

 

Tak přeci jen! Sny mnoha fanoušku světa Warcraftu se stali skutečnostní a na letošní výstavě Blizzcon 2015 byl veřejnosti poprvé představen trailer s datem premiéry.

Po dlouhých letech si mohou fanoušci oddychnout a pomalu se připravovat na premiéru, která byla původně stanovena na 18. prosince 2015, ale v tento den má premiéru i nová epizoda Star Wars a tak se rozhodlo o přesunutí premiéry na nové datum.

Až to bude, tak to bude

Film Warcraft ovšem není až takovou novinkou. O samotném filmu se mluví už mnoho let a vystřídalo se na něm mnoho režisérů, například Sam Raimi, režisér prvních Spider-Manů, který ale od natáčení odstoupil ještě ve fázi příprav.

Blizzard je pověstný svým heslem Až to bude, tak to bude…,  proto si lidi pečlivě vybírá. Jako režisér byl nakonec vybrán Duncan Jones, který sám proseděl stovky hodin u World of Warcraft. Celý tým, který pracoval na filmu, musel povinně hrát Warcraft hry, aby všichni věděli, na čem dělají a jak by to mělo vypadat.

 

 

For the Horde! For the Alliance! For the Azeroth!

Už loni na Blizzconu režisér Duncan Jones vyzval fanoušky, aby zakřičeli:  For the Horde! For the Alliance!  For the Azeroth!  Tyto bojové pokřiky se budou ozývat během filmových bitev.

I mnozí herci, kteří ztvární různé hrdiny ze světa Warcraftu jsou velkými fanoušky hry. Robert Kazinsky strávil hraním WoW přes 500 dnů. Ve filmu se převtělil do orka Ogrima Doomhammera. Naopak na Daniela Wu alias Gul´dana dohlížela jeho manželka, obrovská fanynka Warcarftu.

Nakonec to klaplo

23. května 2014 padla poslední klapka ve Vancouveru, kde celé natáčení probíhalo. Tvůrci postavili kvůli natáčení mnoho kulis, které vybavili do nejmenšího detailu. Po dotočení následovala další fáze dvacetiměsíční postprodukce.

Během tohoto období se dodělávali veškeré úpravy a hlavně velké množství speciálních efektů. Warcraft by měl být technologickou bombou a mohl by s klidem strčit do kapsy i takový Avatar. Duncan Jones se zároveň přiznává, že se nechal inspirovat epickou filmovou ságou Pán prstenů. Chce být ještě lepší!

Ale jestli ti nějaký Warcraft, velkolepé bitvy, skřetí Horda a lidská Aliance náhodou nic neříkají, nevadí! Filmový Warcraft by měl být dostupný i pro ty, kteří se s touto herní, knižní i komiksovou sérií nikdy nesetkali.  Stačí vydržet do června 2016.

 

Více o Warcraftu:


Vzhůru nad Azeroth: Proleťte se světem Warcraftu

Vzhůru nad Azeroth: Proleťte se světem Warcraftu

Ork z filmu World of Warcraft se zubí na první fotce

Ork z filmu World of Warcraft se zubí na první fotce

První plakáty k filmu World of Warcraft: Za koho bojuješ?

První plakáty k filmu World of Warcraft: Za koho bojuješ?

Klíčová slova:
film, warcraft, Duncan Jones
 

Články odjinud