Jak se z Hearthstone stal FENOMÉN

Jak se z Hearthstone stal FENOMÉN
Sdílej
 
Jednoduchý, návykový a zdarma, to je Hearthstone! Hra, která se z experimentu stala fenoménem a dnes jí hraje přes 30 miliónů lidí po celém světě.

 

 

V průběhu roku 2013 firma Blizzard odmítla nadále prodloužit licenci na vydávání populárních kartiček World of Warcraft: Trading Card. Pro mnoho sběratelů to bylo velké zklamání, ale Blizzard okamžitě oznámil, že pracuje na vlastním projektu, který bude fungovat jako online hra. Tím projektem byl Hearthstone: Heroes of Warcraft.

To nejlepší z karetních her

Hearthstone: Heroes of Warcraft si bere ze svého předchůdce WoW: TGC a dalších karetních her jen to nejlepší. Pravidla byla zjednodušena a upravena pro potřeby online hraní a vizuální stránka čerpá z universa Warcraftu na maximum.

Ve hře si vybereš jednoho z devíti hrdinů, z nichž každý hrdina má své speciální schopnosti a karty. Hru hraješ s balíčkem karet, který si můžeš sestavit podle vlastního uvážení, a díky tomu ti hra nabízí opravdu mnoho možností taktizovat.

Balíček obsahuje 30 karet, které postupem dokupuješ, nebo přímo sám vyrábíš.
Na začátku hry je náhodným losem vybrán hráč, který bude začínat a druhý hráč dostane jako kompenzaci kartu navíc. Oba začínáte se třiceti životy a cílem hry je zabít toho druhého.

 

Tak a teď táhni!

Samotná hra už probíhá formou tahů. Při prvním tahu máš k dispozici pouze jeden bod many, tudíž můžeš hrát pouze s kartami této hodnoty. V každém dalším tahu se ti množství many vždy zvedne o 1, díky tomu můžeš hrát se silnějšími kartami nebo více karet s nižší cenou.

Hráním si stavíš linii bojovníků, kterými můžeš utočit v dalším kole na soupeře. Kromě bojovníků máš i karty, které zastupují různá kouzla od léčení po smrtící útoky.Souboje si můžeš užít jak proti umělé inteligenci, tak hlavně proti živým nepřátelům. Není přeci jen nic lepšího, než vyzvat kamaráda na souboj a pořádně mu vyprášit kožich.

Hra také nabízí různé módy od soubojů s bossy po postupování ve světový žebříčkách až na samotný vrchol! Nová vylepšení do hry přinesla nejen opravy, ale také mnoho nových kartiček, bossů a v neposlední řadě i módů.

Hearthstone: Heroes of Warcraft je hra, která tě může pohltit na hodiny a hodiny. Hrát jí můžeš na PC a MACu, ale ovšem i na svých mobilních zařízení s Android nebo iOS! A to nejlepší nakonec, jedná se o free to play titul, takže to máš úplně zadarmo: us.battle.net/hearthstone/en/

 

Více o Hearthstone a Warcraftu:

 

Kartičky vrací úder! Zapařili jsme Hearthstone: Goblins vs. Gnomes

Kartičky vrací úder! Zapařili jsme Hearthstone: Goblins vs. Gnomes

Filmový Warcraft: Rozseká i Avatar?

Filmový Warcraft: Rozseká i Avatar?

 

Články odjinud