Carrie Kirsten: Rozhovor s Youtuberkou

Carrie Kirsten: Rozhovor s Youtuberkou
Sdílej
 
V dnešním rozhovoru se seznámíme s jednou z nejúspěšnějších slečen česko-slovenské YouTube scény. Je jí v poslední době velmi diskutovaná, ale hlavně svá, Carrie Kirsten.

YouTube v začátcích a kyberšikana

Ahoj Carrie, můžeš nám na úvod říct něco o tvých začátcích na YouTube? Řekla jsi o tom rodičům?

S natáčením jsem začala v březnu 2014 a v úplných začátcích nikdo nic moc nevěděl. Rodiče sice tušili, že něco dělám, ale úplně přesně nevěděli, co je to zač a kam se to dostane, nebo na jaké je to úrovni. Ve škole to pak bylo horší a vedlo to až ke kyberšikaně a později k mému odchodu. A současné okolí...

To moc příjemně nezní. Hlavní ale je, že to zvládáš překonávat. Máš nějaké cíle, kterých by si ještě chtěla v životě dosáhnout?

Já cíl mám. Chtěla bych být normální a taky normálně pracovat. Moje vysněné místo je hodně spojené s YouTubem - české zastoupení Googlu. Pokud mám pak říct ještě nějaké další cíle, jako sny, tak bych chtěla létat helikoptérou jako pilot, jet okruh jako závody se sportovním autem, mít jachtu a obletět celý svět.

To jsou dost ambiciózní plány, minimálně co se té práce v Googlu týče. Co pro tebe ale znamená YouTube momentálně?

Hlavně je to zábava, ale je to i něco, co mě nějakým způsobem připravuje do života. Administrativa a povinnosti, které lidé za těmi videi nevidí, schůzky, maily, řešení spousty věcí, kšefty atd. a dál je to i v podstatě zdroj mých peněz. Nemusím po rodičích chtít každou korunu a to už bych v tomto věku asi nějaké brigády mít musela.

To tedy znamená, že se snažíš na své tvorbě vydělávat?

Nesnažím, já se tím živím. Už je to 9 měsíců, co jsem si neřekla rodičům ani o korunu a všechny věci, co si kupuji, co si objednávám a co mám, jdou naprosto z mých peněz.

Další rozhovory s Youtubery:

AtiShow: Jdu si za svým snem

AtiShow: Jdu si za svým snem

Misha: Rozhovor s neslavnějším mladým českým youtuberem

Misha: Rozhovor s neslavnějším mladým českým youtuberem

Spíše zdravé věci

Vím, že se ve svých spolupracích zaměřuješ spíše na zdravé věci. To se ale nedá říct o všech YouTuberech. Asi víš, na co narážím. Co na tu kauzu kolem Bubble tea vlastně říkáš?

Mě přijde, že Bubblelogy je tak známý a tak oblíbený, že někdo, teď přesně nevím, kdo s tím začal, se chtěl na tom jméně prostě svézt. A lidi, když se chtějí na někom svézt, ho hatují, protože ví, že se dostanou do povědomí.

Poslední dobou se k tobě dost přidává tvá mladší sestra. Jaké to je mít doma takovouto parťačku?

Někdy je to super a jindy pěkně otravný. Co vám mám povídat… Ale vlastně je to jediná věc, která zlepšila náš vztah. Vždycky dřív jsme se hodně hádaly a teď máme aspoň nějaký společný zájem a máme se o čem bavit.

A jak se k tomu vlastně dostala?

Přes mě. Pořád chtěla něco točit a dávat ke mně na kanál, což jsem já nechtěla. Tak si založila svůj a daří se jí. Za první rok má 70 000 odběratelů. Já jich měla tou dobou 20 000.

Carrie Kirsten: V poslední době velmi diskutovaná, ale hlavně svá •  Carrie Kirsten


Těch 20 000 jsi již, koukám, skoro zdesetinásobila. Za chvíli máš 200 000. Plánuješ nějakou oslavu, nebo děkovné video?

O tom jsem ještě nezačala ani přemýšlet. Jsem měla před asi dvěma týdny nějakých 140 000 a teď to je 185 000. Ještě jsem se nestihla ani vzpamatovat.

Kdysi jsem četl jeden rozhovor s tebou, ve kterém říkáš, jak důležitá pro tebe je vizáž. Je tomu tak stále?

Byla. Dříve byla hodně. Byla jsem přesně taková ta, co se bála vylézt před dům nenamalovaná. Teď chodím jak chci a je mi to jedno. Nenamalovaná v teplákách a košili, s culíkem a neřeším to. Moje priority jsou už asi někde jinde.

Více o Youtuberech:

YouTubeMag: Teri Blitzen začíná hrát fér

YouTubeMag: Teri Blitzen začíná hrát fér

ViralBrothers: Rozhovor s youtubery, které to baví

ViralBrothers: Rozhovor s youtubery, které to baví

YouTubeMag: Nejezte jednorožce!

YouTubeMag: Nejezte jednorožce!

Jaroslav Kovář:  YouTuber, který vyrůstal s ábíčkem

Jaroslav Kovář: YouTuber, který vyrůstal s ábíčkem

 

Články odjinud