YouTubeMag: Nejezte jednorožce!

YouTubeMag: Nejezte jednorožce!
Sdílej
 
Skládáte básně? Zpíváte písně? Pasete jednorožce? Nebo se "flákáte do dveří"? Youtubeři, o nichž dnes bude řeč, všechny tyhle věci umí – ať je to Expl0ited, NotSoFunnyAny nebo Housebox.

Jednorožec k Sežrání! 

Tak já vám nevím... myslím, že jednorožci by se jíst neměli. Nejsou snad na pokraji vyhynutí? Není snad podezřelé, že když se někde objeví jednorožec, je tam vždycky jenom jeden? Ve filmu Legenda je jeden. Ve filmu Blade Runner je jeden. Hoď kamenem (ale ne po jednorožcovi), kdo jsi někde viděl jednorožců celé stádo. A přesto všechno vytvořila youtuberka z kanálu GetTheLook video s názvem "Jednorožec k Sežrání"! Ano, dokonce s velkým "S", asi aby se do něj člověk fakt zakousl! No podívejte (ale pozor, možná to bude jen pro opravdu silné žaludky) (s velkým "Ž"):

 

Jo aha, ono to není kuchařské video, ale halloweenské video... a ten jednorožec není ke konzumaci, ale k namaskování... no dobrá, dobrá. Ale ty jednorožce fakt nejezte; ani o Halloweenu. A to se o Halloweenu jí nejrůznější věci – viz tahle milá scéna z halloweenského muzikálu The Nightmare Before Christmas!

Líčení na Halloween

Pozoruhodné dívčí líčení na Halloween má mimochodem také Any, jejíž kanál se sice jmenuje NotSoFunnyAny, ale to video je naopak velmi "funny" - zvlášť úvodní helloweenská písnička nemá chybu – a kdyby zazpíval před svým videem každý youtuber nějakou takovouhle písničku (a doprovodil ji neméně zábavnou animací), bylo by na YouTubu mnohem veseleji.

Ne že by tam už takhle veselo nebylo dost – mrkněte třeba tady na kamaráda HouseBoxe, který má možnost hrát ve virtuální realitě neuvěřitelně nádherné hry, ale on si místo těch nejžhavějších titulů vybral radši virtuální simulátor kočky:

 

Cílem hry je prostě nadělat ve virtuálním pokojíčku co největší borčus, zatímco páníčkové nejsou doma. Housebox přitom nemá během hraní daleko k tomu, aby rozflákal i svůj vlastní, nevirtuální byt – v jednu chvíli to s virtuálními brýlemi na hlavě napere rukou do skříně a komentuje to bezkonkurenčním výkřikem "JAU, TEĎ JSEM SE FLÁKNUL DO DVEŘÍ!" Ten výkřik je tak zvukomalebný, že by se z něj dala složit i pěkná báseň, co říkáte?

Co takhle třeba:

Jau, teď jsem se fláknul do dveří,

naštěstí rukou, ne páteří!

Dobrá, dobrá, nejsem básník. Ale to youtuber Expl0ited taky ne! A přesto mu právě vyšla básnická sbírka. Jmenuje se Nie som básnik, a přestože Expl0ited básník možná není, básničky mu jdou:

 

Pokud si chcete také složit nějaký ten Máj, Kytici nebo prostě jen skromnou básnickou sbírku a hledáte inspiraci, možná přivolá vaši múzu tenhle čtyřiadvacetihodinový přenos z kosmické stanice ISS. Jede to v rozlišení HD, takže by vám neměl uniknout žádný inspirativní detail (byť tam zrovna během psaní tohohle článku plandal před kamerou nějaký hadr... ale pak ho naštěstí nějaký hrdinný astronaut odklidil).

A neméně inspirativní je i pohled trochu blíže Zemi, konkrétně ukázka na chystaný seriál Davida Attenborougha Zázračná planeta II; ten bude dokonce v rozlišení 4K a natáčel se s využitím dronů.

Už teď mě zajímá, kolik bude v tom seriálu k vidění jednorožců.

Věda žije na Youtube: Přesvědčte se tady

YouTubeMag: Teri Blitzen začíná hrát fér

YouTubeMag: Teri Blitzen začíná hrát fér

YouTubeMag: Youtubeři jsou totálně na nervy

YouTubeMag: Youtubeři jsou totálně na nervy

 

Články odjinud