YouTubeMag: Youtubeři jsou totálně na nervy

YouTubeMag: Youtubeři jsou totálně na nervy
Sdílej
 
Válčení s mimozemskými lenochody! Kladivové bitvy v Mafii III! Bublinkový čaj plný cukru! Ještě aby z toho člověk na nervy nebyl... Ale žádný strach – poradíme vám i jak se nervů zbavit.

 

V první řadě tu máme jeden z nejvíce frustrujících soubojů, jaké člověk kdy v počítačové hře viděl. Potýkat se v Dark Souls 3 s bandou mamlasů, kteří po vás hážou hliněné hrnce, to je jedna věc. Jen tak se projít v Bloodbornu po ulici, kde se potulují hloučky prohnilých dědků se zapálenými loučemi v rukou, je věc druhá. Ale válčit s obrněným galaktickým lenochodem v podobě střevlíka na steroidech ve hře Osiris: New Dawn, na to už  ani youtuber z kanálu Sterakdary nemá nervy.

Hyperpomalý mimozemský lenochod Tumbo se za Sterakem plácá přes půl planety s vytrvalostí buldočího přeborníka v maratonském plazení, zatímco si Sterak hystericky vyrábí náboje zřejmě ze všeho, co při svém pomalém, leč zoufalém úniku najde po ruce. Videozáznam souboje s všeříkajícím názvem "Na to nemám nervy" je zřejmě historicky první, v němž se brutální mimozemská líná síla střetne s astronautem nakonec vybaveným pouze ševcovským kladívkem.

Nechci malovat UFO na zeď, ale takhle nějak – a nikoliv jako ve Hvězdné pěchotě nebo v Blízkých setkáních třetího druhu – bude asi vypadat náš první kontakt s mimozemskou civilizací.

Na nervy z Bubbleology 

A když už jsme u kladívek... ve svém letsplayi z Mafie III jím dostal do hlavy Pedro z PedrosGame. Sterak není jediný, kdo se v posledním týdnu nechal vynervovat. Katka z kanálu Svět podle Katky nemá nervy zase na neuvěřitelné titulky v médiích, podle nichž hážou lidé po policistech párky s hořčicí, kradou autobusy a přitom ještě stihnou kasírovat zákazníky. MenTLive je na nervy zase z techniky pro nahrávání youtuberských videí. Jak vám vysvětlí (s dost mizerným zvukem, když jsme u té techniky) ze svého gauče, nahrávání youtubových videí není jenom tak. A Makyna016 je na nervy z Bubbleology:

Youtubeři v dokumentu

Jistě jste zaznamenali, že od firmy Bubbleology dala už před časem ruce pryč Teri Blitzen a nyní to samé dělá i Makyna. K tomuto kroku obě youtuberky dopleskalo odhalení, že bubbletea je ve skutečnosti břečka plná cukru – tu kauzu rozjel na svém kanálu CaptainJ a pořádné grády jí dal Jan Tuna z pořadu kanálu Stream.cz A dost!. Bylo by nicméně super, kdyby z téhle kauzy vyšlo i pár dalších závěrů – například zodpovědnost youtuberů za to, co svým fanouškům ve svých klipech občas podrazácky cpou jako svůj vlastní názor, i když je za to ve skutečnosti platí nějaká firma.

Být čestný, upřímný a férový je super. Být chodící skrytou reklamou je hnus.

Fakt mě zajímá, jestli se bude tohle téma probírat i v právě vznikajícím dokumentárním filmu o youtuberech, který na svém blogísku propagují holky z A Cup of Style.

Tak to by snad stačilo. Nejvyšší čas se všech těch nervů zbavit. A od toho je tu jeden z aktuálně nejpopulárnějších světových klipů na Youtube, který za poslední týden nasbíral skoro sedm milionů zhlédnutí. Jmenuje se stejně všeříkajícně jako Sterakovo "nervové" video - "Nejuspokojivější videoklip na světě". Celé to spočívá v jakýchsi zázracích na vcelku ordinérních předmětech. Věděli jste, že čajové pytlíky vzlétnou, když je zapálíte? (A věděli jste, že to nemáte zkoušet doma?) A co si takhle vyrobit nepromokavé tričko? A co takhle zapálit svíčku, aniž byste se jí dotkli zápalkou?

 

Svět je plný zázraků. Tak se moc nenervujte.

YouTubeMag: Zrcadlo, který youtuber je nejkrásnější?

YouTubeMag: Zrcadlo, který youtuber je nejkrásnější?

YouTubeMag: S Járou Cimrmanem proti agresivním mravencům

YouTubeMag: S Járou Cimrmanem proti agresivním mravencům

 

Články odjinud