Drogy, my a oni

Sdílej
 
V této rubrice budeme odpovídat na vaše otázky týkající se drog a všeho, co s nimi souvisí. Ptejte se, čekáme na vaše názory, příběhy. Když požádáte o pomoc, budeme se snažit vyjít vám vstříc.

Příběh Hanky a Radka

Hanka to má doma v pohodě. Je jí čtrnáct a rodiče jí věří. Může zajít, kamkoliv chce, stačí, když doma řekne, kam jde a v kolik hodin se vrátí. Může do kina, na party i na koncert. Samozřejmě nesmí mít problémy ve škole. Na jednom koncertě se poznala s Radkem. Byla to náhoda, měli žízeň a chuť na colu ve stejnou dobu. Dali se spolu do řeči a zbytek koncertu už zůstali u coly a povídali si. Hance se líbilo, jak Radek mluvil o knížkách, že rád poslouchá stejnou muziku, a nadchlo ji, že maluje obrázky. Už několikrát s malováním chtěla sama začít, ale nikdy k tomu nedošlo. Radek se nabídl, že teď má Hanka tu pravou příležitost, že stačí říct a může jí alespoň něco naučit. Na ten večer vzpomíná Hanka dodnes. "Byl to osud," říká, "líbil se mi od prvního okamžiku. Ale teď nevím, co s tím, když se všechno tak zkomplikovalo." Hanka je smutná. Po několika měsících, když už v tom byla až "po uši", přišla na to, že Radek bere heroin. Nevěděla, co má udělat, jestli mu to má zakázat, nebo ho nutit, aby šel k doktorovi. Radek ji utěšoval, ať si s tím nedělá hlavu, že to má pod kontrolou, že se mu nemůže nic stát. Hanka ví, že to není v pořádku. Konečně - na základní škole prošla několika protidrogovými programy, ale teď, když má řešit svůj osobní život, je v koncích. Radka miluje, nechce o něj přijít, ale ví, že to takhle nemůže nechat.

OTÁZKA PRO VÁS

Co byste Hance poradili? Jak se má zachovat vůči Radkovi? Napište mi, co si o tom myslíte a co by měla - podle vás - dělat. Budete-li si přát, nikdo se to nedozví, nechám si to pro sebe. Obálku označte heslem KAMARÁD, ABC, Domažlická 11, 130 00 Praha 3.