Motocross Madness 2

Sdílej
 
Co se hraje Motor je vytočen do nejvyšších otáček. Mírně zaklonit, nájezd na písečnou dunu - skok - jezdec se vyklání z motocyklu a vlaje za ním jako prapor, blíží se země, rychle zpátky do sedla - tak, dopad byl sice tvrdší, ale ustál to - 6000 bodů.

Dvě kola, perfektní odpružení a silný motor - to charakterizuje motocykl, který projede všude. Právě takovéto stroje osedláte v Motocross Madness 2 - druhém pokračováním motokrosového šílenství. Důležité však není ani tak, na čem v této hře jezdíte, ale kde jezdíte. Tady totiž můžete jet, kudy chcete - obrovská plocha vyhrazená pro vaše řádění je pokryta spoustou prohlubní i kopců a ohraničují ji jen vysoké hory, z jejichž vrcholů vás počítač vždy nemilosrdně sestřelí. Vaše řidičské umění neprověřuje však jen záludný terén, v cestě vám stojí také stromy, keře, stavby i auta. Neuvěřitelná je odolnost vašeho závodníka - ať spadne z jakékoliv výšky, vždycky vyvázne se zdravou kůží. Díky tomu můžete na motorce dělat opravdu úžasné věci a bez obav skákat přes ty největší propasti.

Dokonalý motokros

Motocross Madness 2K zábavnému závodění ale nestačí jen pěkná krajina, důležitá jsou i pravidla, podle kterých se jezdí. Když se podíváte do úvodní nabídky hry, máte k dispozici šest typů soutěží. První je baja. Jede se v otevřené krajině, do níž jsou zasazeny branky, které musíte projet ve správném pořadí - vyhrává přirozeně ten, kdo dojede první. Další možností motocyklového vyžití je enduro. Princip je stejný jako u baji - musíte v daném pořadí projet brankami. Hlavní rozdíl je v krajině, v níž se závod koná. Žádná relativně přívětivá rovina, jedete po pořádných kopcích a v cestě vám stojí domy i projíždějící auta, která nikdy neuhýbají. Většina z nás ale zná motokros jako závody, které se jedou na uzavřeném okruhu. Tato možnost v Motocross Madness 2 je a jmenuje se national. Závody kategorie national se konají na boulovatém okruhu, který nesmíte opustit. V případě, že vyjede z trati, počítač vás po několika vteřinách vrátí zpět. Žádné volné ježdění se tedy nekoná - procvičíte si ale jemné ovládání motocyklu. Pokud chcete jezdit ve světle reflektorů pod tribunami s bouřícími diváky, vyberte si režim supercross. Supercross jezdíte po trati vytyčené na stadionu a styl jízdy je hodně podobný national. Pro příznivce šampionátů je v Motocross Madness 2 nachystán pro circuit - vyberete si jezdce, kubaturu a vyrazíte na seriál závodů. Po skončení každé rozjížďky dostanete určitou sumu peněz, z nichž část vynaložíte na servis a lékařské ošetření a část vám zůstane. A nakonec nejlepší disciplína Motocross Madness 2 - stunt quary. Zde jde jen o to, jaké dokážete na svém stroji udělat během skoku frajeřinky - postavit se na řídítka, viset na motocyklu za jednu ruku nebo za ním vlát jako batman - žádný problém. Čím delší skok a náročnější figuru uděláte, tím více bodů dostanete - vítězí samozřejmě ten, kdo má bodů nejvíce. A věřte mi, že je to zábava na celé hodiny nepřetržitého ježdění.

Povedená hra

Hlavní předností je neuvěřitelná hratelnost. Motocross Madness 2 můžete hrát na síti i po internetu. K pořádnému závodění stačí počítat body dosažené v kategorii stunt quary a trumfovat se s kamarády. Tahle hra je prostě skvělá oddechová záležitost, která musí bavit snad každého. Motocross Madness 2 Motocross Madness 2 Motocross Madness 2