Pro školu i volný čas

Sdílej
 
NÁPAD Podle našich jednoduchých návodů si můžete vyrobit užitečné pomůcky, které využijete každý den. Určitě s nimi budete spokojeni nejenom vy, ale i kamarádi, kterým je třeba zhotovíte jako drobné dárky.

Veselý stojánek

silná čára - vystřihnout; přerušovaná čára - ohnout; celý střih zvětšitJe vyroben z kartonového papíru o rozměrech 21 x 30 cm, konkrétně z krabice od papírů. Střih na stojánek si před použitím musíte na kopírce zvětšit na papír o velikosti 21 x 29,7 cm, tj. na 200 %. Střih potom překreslete na karton, vystřihněte a po stranách slepte. Z barevných papírů vytvoříte šaškovi obličej a tělo a nalepíte je na přední část stojánku. Na dno je vhodné přilepit karton o velikosti přibližně 8 x 12 cm, aby měl stojánek větší stabilitu.

Záložka do knihy

Záložka do knihyUdělejte si záložku se svým oblíbeným zpěvákem nebo skupinou. Z časopisu si vystřihněte obrázek. Dobré je použít celou stránku, jestliže je obrázek kvalitní. Přehnete ji napůl po delší straně a o několik centimetrů ji můžete zkrátit, přibližně na formát 10 x 20 cm. Stříhanými a trhanými kousky barevných papírů vytvořte na fotografii různé ornamenty. Jimi zakryjete text a titulky, které na záložku nepatří. Z průsvitných desek na papíry A4 vystřihnete obal na záložku. Velikost je stejná jako velikost záložky. Barevnou bavlnkou pak po celém obvodě záložku sešijte k sobě. V horní části provlékněte několik bavlnek a upleťte z nich copánek, který zakončíte uzlem a na volné konce navléknete několik korálků.

Sešit na poznámky nebo deníček

Sešit na poznámkyObyčejné papíry formátu A4 přehněte na polovinu a rozstříhejte je. Tvrdší papír použijte na desky sešitu. Hřbet, ale i přední stranu sešitu vyzdobte papírovou koláží. Pak sešijte jehlou a silnou nití nebo mašlí hřbet desek společně s papíry k sobě. Na našem obrázku si všimněte hřbetu ozdobeného dřevěnými korálky. Je to opravdu originální nápad.