Lískulka, ty + počítač

Sdílej
 
Lískulčin CD-ROM je titul určený pro mladší žáky základních škol. Hravou formou seznamuje děti s prací na počítači.

Lískulka, ty + počítačTitul se skládá z několika samostatných částí, do kterých se vstupuje z úvodní obrazovky a které mají společné prostředí. Cédéčkem vás provází Lískulka, malá holčička z lískového oříšku, kterou určitě znáte z kresleného večerníčku či pohádkových knížek spisovatelky Ireny Gálové.

Textový editor

Hlavní částí titulu je první český dětský textový editor, na němž díky jeho snadno ovladatelnému a pochopitelnému rozhraní může okamžitě začít psát i dítě, které nikdy předtím u počítače nesedělo. Editor má velké a jasně srozumitelné ikonky ovládání, a navíc vás vede mluveným slovem. Je též doplněn spoustou obrázků, vlastním Lískulčiným typem písma i dětskými šablonami pro snadnější tvorbu dokumentů (např. dopisů či diplomů). Editor se skrývá pod kolonkou "Obrázkové příběhy", kde se můžete rovnou inspirovat obrázkem pro napsání své vlastní povídky. Lískulčin textový editor je vlastně grafickou nadstavbou programu Text602, který je součástí kancelářského balíku 602Pro Suite 2000, jehož plnou verzi najdete na cédéčku také. Před spuštěním Lís-kulky je tedy pro její bezproblémový chod nutné nainstalovat 602Pro Suite 2000. Tento užitečný program pak můžete používat i nezávisle na Lískulce.

Hračičky

Lískulka, ty + počítač Na cédéčku najdete i několik her (např. pexeso či puzzle), jednoduchý hudební editor a osmnáct písniček z kresleného seriálu, které už vyšly i na hudebním CD. Pod kolonkou "Kinoautomat" najdete čtyřicet krátkých videosekvencí z večerníčku o Lískulce, jež si můžete logicky poskládat za sebe a tak vytvořit vlastní příběh, který je možné uložit na disk. Nejzajímavější součástí cédéčka je "Tajný deník", do kterého je vstup chráněn heslem a v němž si malý uživatel může zapisovat důvěrné informace o sobě, o svých láskách, největších životních úspěších a všechny ostatní tajnosti. Součástí deníku je i elektronický diář, telefonní seznam a kalendář. Lískulka, ty + počítač Lískulka, ty + počítač je příjemný a pěkně udělaný program určený pro mladší žáky. Máte-li mladšího sourozence a chcete ho naučit používat počítač, Lískulka je dobrým začátkem.


Minimální hardwarové požadavky na CD-ROM: Windows 95 nebo vyšší, Pentium 150 MHz, 32 MB RAM, zvuková karta. Cena: 750 Kč. Více se o Lískulce dozvíte na internetu: www.liskulka.cz