Podskalí

Sdílej
 
MINIBOXOVÝ SOUBOR 1:300 Po krátké přestávce se k vám vracíme s miniboxovým souborem staveb. Dnes si budete moci ke svým hotovým budovám přidat tvrz a kapličku na Litíně a loděnici.

Tvrz ABC č. 24; kaplička ABC č. 24V závorce u modelů uvádíme katalogová čísla pro případ, že byste si o daný díl psali do zásilkového prodeje WDS - MINIBOX, 154 00 Praha 5-Slivenec. Tvrz Litín WD (F4 001). Přečtěte si celý návod a prohlédněte návodnou kresbu. Pracujte opět pečlivě a model neuspěchejte. Narýhujte ohyby - podle černých šipek. Narýhujte obrácené ohyby - označené čerchovanou čarou. Rýhujte z rubové strany.
Tvrz LitínPolohu čáry přeneste na rub propíchnutím na několika místech. Díly přesně vystřihněte. Při lepení nenatírejte celé lepené plochy. Lepte bodově, malými kapkami lepidla, 5 - 8 mm od sebe. Slepte díly číslo 1, 2, 3, 7, 9, 11, 15, 17 podle pořadí čísel v kroužcích na chlopních. K situaci - díl č.19 - přilepte obytnou budovu - díl č. 1. Nejdříve ji správně zorientujte podle tečky na situaci a chlopni. Přilepte jednu podélnou chlopeň (krok 5). Po zaschnutí lepidla přilepte zbylé chlopně. Přilepte schodiště - díl č. 13. Ke hradbě - díl č. 9 - přilepte spojovací plošinu - díl č. 2 - a celek přilepte k situaci. K dílu č. 11 přilepte díl č. 10, druhou hradbu. Celek pak k dílu č. 1, 13 a 19. Nyní přilepte díl č. 2 k dílu č. 19 a 11. Přilepte věž - díl č.3 - k situaci a k dílu č. 9 a 2. Slepte padací most - díl č. 20 - a přilepte jej za chlopeň zespodu k situaci tak, aby navazoval na vstupní bránu. Přilepte arkýře - díly č. 15 a 17 - a jejich stříšky - díl č. 16 a 18. Na vyznačená místa přilepte střechy č. 4, 5, 6 a 7. Slepte oba konce dílu č. 8 a opatrně přilepte k věžní střeše. Na vyznačené místo na nároží věže přilepte díl č. 14 - podporu. Nakonec zatřete bílá místa lepených spojů a hran patřičným odstínem vodové barvy.
Loděnice PodskalíKaplička v Litíně (D5 002): Narýhujte ohyby podle černých šipek. Model přesně vystřihněte. Lepte bodově, malými kapkami lepidla, 5 - 8 mm od sebe. Slepte díl č. 1 podle pořadí čísel v kroužcích na chlopních. Střechu - díl č. 2 - přilepujte postupně: nejdříve hřeben, potom okraje. Nakonec zatřete bílá místa lepených spojů a hran patřičným odstínem vodové barvy. Loděnice Podskalí (D6 002): Postup je naprosto stejný jako u stavby kapličky v Litíně. Nezapomeňte na závěr opět zatřít bílá místa lepených spojů a hran patřičným odstínem vodové barvy.