Horko na kolech

Sdílej
 
Kolo je dnes docela běžná věc, ale o tom, že se malá i velká kola dají pořád ješte zdokonalovat, svědčí tyto nové vynálezy. Na první pohled se to třeba nezdá, jezdcům však bývá při jízdě na nich nejednou opravdu horko, a ne jen kvůli vynaložené energii!

Umíte chodit po hladině?

Umíte chodit po hladině?Kdo touží vyzkoušet si, jaké to je procházet se po vodní hladině, má jedinečnou příležitost. Vynález zvaný hydrobronc právě tohle totiž umožňuje. Ve vodě nastoupíte do nafukovací konstrukce, kterou vidíte na fotografii, a připoutáte se. Potom začnete šlapat jako křeček na otáčejícím se kole, čímž dostanete do pohybu celý hydrobronc. A zdoláte s ním nejenom klidnou hladinu, ale i velké vlny a peřeje!

Největší na světě

Největší na světěArthur Dillon je vynálezcem velikánských jízdních kol. Největší výhodou jeho monocyklu (nahoře) je to, že na něm nemůžete přepadnout přes řidítka. Na druhou stranu ale musíte při jízdě dosti intenzivně udržovat rovnováhu. Kdo by však odolal nabídce zašlapat si "na kole v kole", jehož průměr je dva metry! Na obřím tricyklu (vpravo) se prý pohodlně svezou najednou až tři lidé, takže by to mohl být ideální dopravní prostředek pro rodinné výlety. Jedinou - a pravděpodobně i rozhodující - nevýhodou jsou jeho rozměry. Kolo je dlouhé 3,35 metru, takže byste ho asi těžko převáželi v autě. A připevnit by nešlo ani na běžnou zahrádku na střeše. Jde prý o největší tricykl na světě.

Tříkolka s drakem

Tříkolka s drakemTříkolka s drakemNejvíc radosti si s ní užijete na plážích, protože právě tam většinou fouká vítr, jehož hnací sílu budete při jízdě potřebovat. Rychlost i směr jízdy totiž závisí hodně na tom, jak umíte pouštět draka. Většinou budete uhánět po všech třech kolech, ale nevyzpytatelné poryvy větru tříkolku častokrát ženou i "po dvou". Samozřejmým doplňkem je ochranná přilba, protože vítr vás může docela snadno vyhodit ze sedla.

Kateřina Šetinová Foto archiv