PočMág radí

Sdílej
 

Kresba Lukáš FibrichAhoj počmágu, Na mém počítači (CELERON 433 MHz) se mi pořád scvrkává obrazovka, ale když hraji hry, je vše v pořádku. Jak to mám spravit a proč to dělá? Počítač se mi navíc jakoby zpomalil. Když jej zapnu, zobrazí se základní informace, ale místo 433 MHz se objeví 400 Mhz. Hry se mi spouštějí pomaleji atd. Prosím, poraď mi. Martin, Havířov Ahoj Martine, tebou popisované problémy bych odhadoval buď na špatné nastavení BIOS počítače, nebo na nějakou hardwarovou závadu. Zdá se, že procesor běží opravdu jen na 400 MHz. Spolu s tím může být snížena i rychlost sběrnic a nastavení harddisku, a kvůli tomu běží celý systém pomaleji. Pokud si sám netroufneš na nastavení BIOS počítače, svěř to nějakému zkušenějšímu kamarádovi, případně odbornému servisu, kde ti počítač otestují a nastaví.


Ahoj ABC, mám počítač 386 s programem Win 3.1. Chci k němu připojit joystick (Quick Shot QS-131), ale když ho připojím k počítači a zapnu Windows, joystick nefunguje. Co mám dělat, aby fungoval? Děkuji, Filip, Praha 6 Ahoj Filipe, k tomu, aby ti joystick fungoval i pod starými Windows 3.1, si budeš muset nainstalovat příslušný ovladač. Pokud jej nemáš, nezbude nic jiného, než se obrátit na prodejce, od kterého jsi joystick koupil, a vyřešit problém ovladače s ním.
Ahoj Počmágu, Mám PC AMD-K5 90 MHz, 16 MB RAM, 8,4 HDD, MS-DOS. Pri niektorých hrách mi počítač vypíše na obrazovku: DOS PROFESSIONAL ERROR. Potom veža čísel a PAGE GLANULAR. Už som skúšal sformátovať harddisk, ale ešte to stále píše. Vírus nemám tiež. Alexander, Nesvady Ahoj Alexandře, formátování disku bohužel nic nevyřeší. Zdá se, že se jedná o hardwarový problém. Tipoval bych jej na vadnou paměť. Proto doporučuji obrátit se na servis, kde ti počítač otestují a vyzkoušejí jiný paměťový modul.