To je překvapení!

Sdílej
 
Co je pod stromečkem? Co asi skrývají ty balíčky, krabice a tašky? Není tam něco živého? Tak tyhle všechny otázky vás určitě napadly. V minulém ABC jste našli několik rad, týkajících se psů a koček, dnes se budeme věnovat ostatním zvířatům. Pokud jste některé z nich pod stromečkem objevili, pak máte nejvyšší čas všechno zařídit.

Obyvatelé terárií

Mláďata leguánů zelených jsou dostupná a nenáročná zvířataDostali jste terárium? Pak určitě víte, že chov hadů, ještěrů atd. není snadný. Vyžadují kvalitně postavené a vybavené terárium s bezpečným krytem proti úniku jeho obyvatel. A to bývá dost drahé. Zařídili jste správné terárium, zjistili jste si o vysněných tvorech všechno, co bylo možné? Ach, to krmení... Obyvatelé terárií jsou nároční na specifickou potravu. Jste připraveni mít doma stále živé cvrčky, moučné červy, myšata? Nezapomínejte na nebezpečí? Víte, že mezi terarijními zvířaty je mnoho nebezpečných druhů? A že i ta nejedovatá dokážou bolestivě kousnout. Nechte si při výběru poradit od odborníků.

Život pod hladinou

Hezky zařízené akvárium může být ozdobou bytuTo stojí peněz! Víte, že krásné akvárium se musí stále filtrovat, vzduchovat, vytápět a osvětlovat? Že musíte pravidelně měnit vodu? A to všechno je dneska velice drahé. Ale neobejdete se bez toho. To je vody! Když akvárium praskne, je to velký průšvih, voda je všude, někdy až na ulici. Víte, kam akvárium bezpečně umístíte? Rybí masakr. Ryby nejsou mírumilovné, nechte si poradit od odborníků, které druhy můžete společně v nádrži chovat. A víte, že mnoho těch nejkrásnějších druhů rybek dokáže rychle zdevastovat všechny rostliny?

Savci v teráriích

Laboratorní potkan je nesmírně inteligentníPes to není a nikdy nebude. Pokud jste si přáli drobného hlodavce jen jako náhradu za vysněného psíka, budete moc zklamáni. Asi nejvíc si užijete s potkany. Pokud je však hlodavec jen nezbytný krok na cestě za psem (řada rodičů takhle zkouší schopnosti svých potomků), vydržte, i na hlodavcích objevíte mnoho zajímavého. Co s nimi? Hlodavci se většinou snadno a rychle množí. Víte, co budete dělat s jejich potomky? Kamarády jimi záhy zahltíte, v obchodě je nebudou chtít ani zadarmo. Máte bezpečné chovné zařízení? Nezapomeňte, že hlodavci jsou mistři ve skákání, šplhání, běhání, vejdou se do každé škvíry. Když utečou, budete mít problémy.