Živá planeta Země

Sdílej
 
ZNÁTE SVŮJ SVĚT?

Mnozí z vás se vloni účastnili naší celoroční kampaně o vodě. Pro letošní rok vyhlašuje agentura Koniklec podobnou kampaň, která se však bude týkat Země. Své vědomosti o ní, ale i o krajině, půdě, zvířatech či rostlinách budete moci uplatnit v soutěži o četné zajímavé ceny. Soutěžní otázky budete opět nacházet v každém lichém čísle ABC. Země a život na ní je však tak zajímavé téma, že s kampaní budou letos navíc spojeny i některé články či návody, které budeme v průběhu soutěže uveřejňovat. A abychom dlouho neotáleli, přinášíme hned první sérii otázek: Jak stará je naše planeta a jaký měla vzhled na počátku svého vzniku?1. Jak stará je naše planeta a jaký měla vzhled na počátku svého vzniku?
Kde přečkávají nízké teploty zvířata, která upadají do zimního spánku?2. Kde přečkávají nízké teploty zvířata, která upadají do zimního spánku?
Do kolika skupin a na jaké druhy bys rozdělil odpad z tvé domácnosti?3. Do kolika skupin a na jaké druhy bys rozdělil odpad z tvé domácnosti?


Své odpovědi posílejte na adresu ABC nejpozději do 24. ledna. Nezapomeňte uvést své jméno, adresu a heslo "Země". Vítězové tohoto soutěžního zadání a zajímavosti k tématu budou uvedeny ve středu 7. února v pořadu Českého rozhlasu 2 Rádio na polštář. Na internetových stránkach www.koniklec.cz najdete výsledky soutěže a řadu dalších zajímavostí již od 29. ledna.

Autor

Foto Josef Hlásek a archiv