Midtown Madness 2

Sdílej
 
Jestli chcete udělat autoškolu, neučte se řídit podle této hry! CO SE HRAJE

Midtown Madness 2Pokud se ale chcete bavit divokým projížděním ulic za plného provozu a houkání policejních sirén, tak sešlápněte plyn až na podlahu. Proč jezdit automobilové závody jen na bezpečných okruzích, když ve městě je to mnohem zábavnější? Potřebujete k tomu rychlé auto a absolutní ignoraci dopravních předpisů. Ve skutečném životě by byla tato zábava dost nebezpečná, ale v počítači to není žádný problém. Stačí nasednout do správného auta a vyrazit do ulic - o tom je Midtown Madness 2, pokračování automobilového šílenství. Druhý díl je hodně podobný svému předchůdci, náplň hry je stejná - jezdíte závody ve velkoměstě plném aut. Tentokrát to není Chicago, ale tramvají i prudkých srázů plné San Francisco a sítí malých uliček protkaný Londýn. Grafika hry se příliš nezměnila (i když určité rozdíly tu jsou) - vše je barevné a téměř vše se dá nabourat a rozbít.

Městské závody

CO SE HRAJEJezdit rychlým autem po městě a porušovat dopravní předpisy by ale samo o sobě po delší době už moc zábavné nebylo, proto máte k dispozici několik závodních režimů. Prvním je blitz - souboj s časem. Při něm jsou po městě rozesety branky, které musíte za plného provozu v šibeničním časovém limitu projet. Dalším typem závodu je circuit - zde závodíte se soupeři na okruzích vyznačených v pustých ulicích; vyhrává ten, kdo dojede první. Třetí možností závodního vyžití je check-point, v tomto režimu jsou ve městě opět rozestaveny branky, které musíte projet - vaším soupeřem ale není čas, nýbrž ostatní jezdci společně s čilým dopravním ruchem. Chybí zde jedině záznam závodu, možnost zhlédnout svou divokou jízdu z pohledu několika kamer by určitě stála za to.

Autosalon

K dispozici máte rozsáhlý vozový park. Najdete v něm všechna auta z prvního dílu (můžete s nimi jezdit hned od začátku) a za úspěchy v závodech získáváte další - třeba nový Mini Cooper, hasičské auto s vlekem nebo rychlý Panoz GTR-1. Každý vůz se na silnici chová jinak, ale jejich fyzikální model má ke skutečnosti hodně daleko. U auta nehrají příliš velkou roli jízdní vlastnosti, hlavní je poměr mezi rychlostí, hmotností a silou motoru. I malým Audi TT bez problémů odrazíte velkou dodávku a nárazníku vašeho stroje neodolají ani stromky. Když si vezmete hasičské auto, tak..., no prostě žádný problém. Midtown Madness 2 Midtown Madness 2

Kaskadérem i taxikářem

CO SE HRAJEVšechny dosud zmíněné závodní režimy byly už v prvním díle, ve dvojce jsou ale ještě dvě speciality - kaskadérský kurz v San Franciscu a škola londýnského taxikáře. Při těchto zvláštních závodech musíte (většinou v časovém limitu) projíždět záludné tratě postavené tak, aby co nejlépe prověřily vaše řidičské schopnosti. A je třeba uznat, že si v těchto kurzech ovládání svého virtuálního vozu opravdu zdokonalíte. Ve všech režimech jsou odměnou za vítězství již zmíněná nová auta, speciální barevné "kamufláže" i možnosti měnit nastavení jednotlivých závodů. Pokud vás ježdění proti počítačovým soupeřům přestane bavit, můžete zkusit štěstí na internetu, kde jsou k dispozici další typy závodů, určené jen pro boj mezi živými řidiči. Chcete-li se tedy stát pirátem silnic, berte tuto hru - vyřádíte se.

Dan Přibáň