Zahrajte si Pokémon

Sdílej
 
Minule jsme si představili sběratelské karetní hry a dnes se blíže podíváme na první z nich. Jmenuje se Pokémon, vznikla v roce 1999 na motivy oblíbené videohry firmy Nintendo.

PokémonHned od začátku zaznamenala obrovský úspěch a dnes je to vůbec nejprodávanější karetní hra na světě. Otcem Pokémonů je Satoshi Tajiri, Japonec, který všechny Pokémony vymyslel, nakreslil a v roce 1995 nabídl svůj nápad právě Nintendu. Od roku 1996, kdy se Pokémon poprvé objevil v Japonsku, se stal obrovským hitem, kterému podlehly miliony dětí po celém světě. Fenomén zvaný Pokémon otřásl nejenom karetní scénou: 1. Game Boy - pouze v Japonsku se prodalo 12 milionů cartridge hry Pokémon. 2. Film - od září 2000 běží v naší televizi kreslený seriál, na jaře k nám do kin přijde celovečerní film (točí se již třetí díl). 3. Hračky - Pokémona si můžou zájemci pořídit jako plyšáka, gumáka atd. 4. Hrací karty - díky sběratelské karetní hře Pokémon se můžete utkat s ostatními trenéry na jednotlivých turnajových kláních. Pokémon je sběratelská karetní hra, která vám umožní proniknout do světa Pokémonů. Na tomto prazvláštním místě se setkávají lidé, kteří tvrdě trénují, aby se stali mistry mezi trenéry Pokémonů. Pokud sledujete televizi, pak víte, co to jsou Pokémoni - "záhadní tvorové, kteří žijí ve světě lidí, vysvětluje profesor Dub", přední odborník na tyto bytosti. V současné době máme důkazy o existenci více než 150 druhů! Zahrajte si PokémonÚkolem hráčů je tyto tvory polapit a vytrénovat k boji. Ale pozor, není to snadný úkol. Nejprve si musíte osvojit alespoň základní pravidla. Teprve potom bez problémů vyberete toho pravého Pokémona k boji. Budete-li pravidelně hrát, brzo se ve hře zdokonalíte a boj proti Pokémonům vašich soupeřů bude čím dál snazší. A na konci vás možná čeká sladké vítězství. Každý Pokémon má jiné schopnosti k boji. Přestože se Pokémoni liší tvarem a výškou, i ten sebemenší druh je schopen bojovat. Někteří Pokémoni rostou anebo se vyvíjejí a stávají se silnějšími. Bát se však nemusíte, i ten nejsilnější Pokémon vám zůstane trvale věrný. Máte-li v ruce Pokémona, ovládáte obrovskou sílu. Jste připraveni na vše. A co vám hra Pokémon přinese? Zlepší se kombinační či strategické myšlení, u dětí navíc čtení. Pokémon umožňuje dětem otevřít se a komunikovat s ostatními dětmi, které tuto hru hrají. Je to skvělá cesta, jak si najít dobré přátele a pobavit se s nimi. Pokémon umožňuje dětem ztvárnit své představy. Stanou se z nich trenéři těch Pokémonů, které si oblíbili v televizi nebo "pochytali" na Game Boyi.

ZAJÍMAVOSTI O POKÉMONECH

Letos v březnu přijde do kin první celovečerní film Pokémon. Jak je zvykem, už nyní víme, že nebude poslední - autoři totiž mají již dnes hotové pokračování a třetí díl se právě natáčí.

TEAM ROCKET

Od listopadu 2000 je u nás v prodeji rozšiřující sada Team Rocket. Tato sada je zaměřená na tým Rocket - což jsou dva trenéři, kteří chtějí ovládnout svět Pokémonů. Ostatní se jim v tom samozřejmě snaží zabránit. Sada přináší kromě zajímavého příběhu také spoustu nových Pokémonů a dalších karet.