Polda 3

Sdílej
 
CO SE HRAJE Jestliže jste jednou poznali svérázného policistu Pankráce, určitě byste si jej s jiným strážcem zákona nikdy nespletli. Ani tentokrát, v třetím díle oblíbené české adventury, kde je změněna grafika, takže nový Pankrác se tomu původnímu už příliš nepodobá.

Polda 3

Pátrání ve světě

Polda 3Příběh začíná v Pankrácově kanceláři. Jednoho dne ho zde navštíví korpulentní dáma středních let a poprosí jej o pomoc. Potřebuje kvůli dědictví nalézt již dlouho nezvěstného bývalého manžela - kuchaře Františka Cecvárka. Pankrác se případu ujímá. Peníze jsou peníze a účty se samy nezaplatí. Po nějakém čase zjistíte, že nehledáte jednu osobu, ale dvě. Tou druhou je slavná hokejová hvězda Jaromír Jágr, kterého postrádá těsně před hokejovou sezonou jeho agent. Zdá se, že zmizení obou osob spolu úzce souvisí. Během rozplétání případu navštívíte s Pankrácem mnoho míst po celé zeměkouli. K plynulému hraní vám stačí posbírat do inventáře všechny náhodně ležící předměty a logicky (někdy i nelogicky) je použít, vyměnit, pospojovat či někomu věnovat. Kromě hlavní linie příběhu klasické adventury má hra pro oživení také pět bonusových meziher. V první z nich musíte obehrát drzého kluka ve hře zvané americký voči, což je docela zdařilá obdoba staré známé čáry, později budete například pomáhat stařence při odstřelování krys v popelnici, nebo hrát karetní hru prší o svoje svršky. Tyto mezihry jsou ovšem poněkud zdlouhavé a k jejich překonání se musíte obrnit trpělivostí.

Zpracování

Polda 3Polda 3 je až na pár nelogičností slušná a docela i vtipná hra. Při prvním pohledu na grafiku má však člověk pocit, jako by se propadl časem pět let zpátky. Renderované pozadí a kreslené postavy jsou sice jistým posunem vpřed, ale ve srovnání se světovými hrami dnešní doby je to docela málo. To se týká i animace postav - většině z nich se ve hře otevírají pouze ústa, Pankrác se jako jediný opravdu pohybuje. Co však hra ztrácí na grafice, získává na dabingu. Stejně jako v minulých dílech Poldy je i trojka skvěle namluvená známými herci jako je Valerie Zawadská, Petr Nárožný, Jiří Lábus a Oldřich Kaiser. V hlavní roli Pankráce uslyšíte osvědčeného Luďka Sobotu. Kdyby vás ale náhodou nebavilo čekat na konec dlouhých dialogů, můžete si zapnout titulkování, které hru urychlí. Byla by to ovšem vzhledem k výtečnému dabingu věčná škoda. Celkově je hra zábavná, bláznivá a dobře hratelná.