Pokémon

Sdílej
 
jak začít hrát V televizním seriálu je úkolem každého trenéra pochytat a vytrénovat si vlastní pokémony. Když jsou vytrénovaní, posílají je trenéři do Arény, aby si změřili své síly s ostatními. Nejlepší trenéři pak mohou získat odznak Pokémoní ligy.

PokémonSběratelská karetní hra Pokémon je postavena na stejném principu. Každý trenér (hráč) si postaví vlastní balíček karet s pokémony, které pochytal (zakoupil ve startovním či doplňkovém balíčku nebo vyměnil). V balíčku jsou také evoluční karty, což jsou vývojová stádia pokémonů - Charmander se například může proměnit v Charmeleona a nakonec ve strašlivého Chalizarda atd. Třetím typem karet jsou trenérské karty (jednu takovou najdete v dnešním ABC). Zbývají už jen karty energie, díky nimž mohou vaši pokémoni útočit. Například Pikachu s jednou energií může použít pouze hbitý útok, se dvěma už může používat bleskový útok.

Trenéři

Každý trenér má svůj balíček, který se liší od ostatních. Misty ze seriálu se např. soustřeďuje na vodní pokémony, Ash chce naopak pochytat všechny - z bleskových má Pikachu, z lesních Bulbasaura, z vodních Squirtla, z ohnivých Charmandera a pochytal už i spoustu dalších. Také vy si budete v karetní hře vybírat své pokémony. Můžete následovat některého trenéra ze seriálu, nebo se vydat vlastní cestou. Záleží pouze na vás, které pokémony si do balíčku dáte.

Jak se stát trenérem

Nejdříve si musíte pořídit základní balíček obsahující 60 karet. Ten si pak upravujete podle svého uvážení. Poté můžete vyzvat svého kamaráda, který se chce také stát trenérem pokémonů. Balíčky si položíte před sebe a budete se po jednotlivých kolech střídat v lízání karet a jejich vynášení. Takto můžete vyložit karty základních pokémonů, evoluční karty, energetické karty a samozřejmě i trenérské karty s různými funkcemi. Pokémony (nejvíce šest) pak budete postupně posílat do Arény, kde za vás bojují. Trenér, který svému soupeři vyřadí všech šest Pokémonů, se stává vítězem.

Pokémoní liga

Ti hráči, kteří si chtějí změřit síly s ostatními a mají již své pokémony náležitě vytrénované, mohou zkusit štěstí v Pokémoní lize. Ve větších městech celé republiky existují kluby a kroužky, kam si můžete přijít buď zahrát, nebo vyměňovat pokémony. V Pokémoní lize můžete získat i trenérský odznak. Já už mám jeden odznak z Cínového a druhý z Blankytného města.

VYUŽITÍ KARTY PLUS POWER

PokémonPlus Power z dnešního ABC je trenérská karta, kterou můžete použít do balíčku s menšími a rychlejšími pokémony. Menší pokémoni potřebují k jednotlivým útokům méně energetických karet. Útoky jsou však slabší. Karta Plus Power zvýší sílu vašeho pokémona a umožní vám rychle vyřadit soupeře.