Minikrimi kolem vás

Sdílej
 

... a kapota je rozsekaná na hadryObčas připojí některý z řešitelů minikrimi i příběh, který se stal v jeho okolí. Pokud je v příběhu i zápletka, vyžadující k řešení chytrou a logickou úvahu, chopí se jí náš spolupracovník. Tak vznikl i dnešní příběh od Slávka R. z Pardubic. Má název

Zloděj, nebo opilec?

Dveře od bytu bouchly a Slávek se polekaně posadil na posteli. A hned se zas uložil. To jen otec se vrátil v povznesené náladě. I pod peřinou přetaženou přes hlavu slyšel otcovo hlučné vyprávění: "No tak, Věrko, nemrač se. Hele, soused od vedle, Lada, kouknul v hospodě na hodiny a řekl, to zas bude doma veselo. Že prej to v pátek taky trochu přepísknul, přišel domů, pes ho radostně vítal, ale když mu dal Lada pusu, zalezl do pelechu. Žena ho radostně nevítala, a když jí chtěl dát pusu, štěkala dvě hodiny. Dobrý, co?" Matku historka nepobavila: "Nehulákej tolik, vzbudíš kluka. Co že jsem Ladu taky neslyšela, vy jste nepřišli spolu?" "Ten už je možná doma. Z hospody jsme sice vylezli společně, ale on říkal, že má hned za rohem auto. Já na to, aby neblbnul, že má vypito. A on, že teda pojedeme taxíkem. To tak, platit půlku, na vyhazování za taxík nemám. Tak jsem se trhnul, vzal to zkratkou podle řeky a přes park." Ráno šel Slávek do školy a před domem stálo policejní auto. Dopravní policisté obhlíželi rozbitý předek auta a rozčilený Lada jim vykládal: "Znovu vám opakuji, já s tím autem nejel, já to nenaboural. Měl jsem včera upito, tak nepolezu za volant. Chtěl jsem si vzít taxi, ale žádný dlouho nejelo, tak jsem šel nakonec pěšky přes park. Né, svědka na to nemám. Ráno jsem chtěl jet do práce a kapota je rozsekaná na hadry. To ho asi někdo ukradl, chtěl se svézt a naboural. Doufám, že si nabil hubu." "A co to vaše zranění?" ukázal mu na hlavu poručík. "To mi udělala žena v rozespalosti dveřma od ložnice," sáhnul si Lada na bouli na čele. "Snad si to bude pamatovat." "Ztratilo se vám něco z vozu?" "Vůbec nic. Já totiž ve voze nic nemám. Rádio nesnáším, doklady s prachama nosím u sebe." Slávek už musel pospíchat do školy. A po cestě přemýšlel, jak to vlastně bylo.

OTÁZKA PRO ČTENÁŘE

Rozbil si auto Lada v opilosti sám, nebo mu auto opravdu naboural nějaký zloděj? Třeba taky do na rohu stojícího auta naboural někdo třetí? Řešení pošlete do 14 dnů, tři ceny čekají. A pokud znáte nějaký příběh z okolí, pošlete ho. Nemusí to být literární dílo, ale musí mít logickou hádanku pro čtenáře. Pro autora otištěného příběhu máme připravenou odměnu.