Karty pro Pokémon

Sdílej
 

PokémonPokud chcete být úspěšnými hráči Pokémonu, musíte mít kvalitní karty. Samozřejmě není nutno kupovat desítky balíčků, ale vedle starter setu, ve kterém najdete základní karty potřebné pro hru, něco navíc potřebovat budete. Zkuste třeba karty vyměnit s kamarády. Bez základní sady se žádný hráč neobejde. Kromě pravidel a dvou připravených hracích balíčků je v něm průvodce hrou, herní žetony a jedna bonusová metalická karta. Starter set může být ve dvou provedeních - buď jako první edice (First edition), nebo jako Base set 2. První edice se prodává v balíčcích sestavených po 60 kartách a v boosterech po 11 kartách. Celkem obsahuje 130 hracích karet.

Base set 2

Base set 2 se skládá z nejzajímavějších karet první edice a některých karet sady Jungle. Kromě karet obsahuje balení také CD-ROM s obrázky, základními pravidly a výukovou hrou proti počítači. Programem vás provede trenérka Julie. Base set 2 se také prodává v předem sestavených balíčcích po 60 kartách a boosterech po 11 kartách. I base set 2 obsahuje 130 hracích karet.

Jungle

Jungle je první rozšiřující sada Pokémonu. Obsahuje mnoho nových trenérských karet a řadu Pokémonů. Všichni Pokémoni a karty jsou situováni do zelené džungle. Tyto karty umožňují hráčům nové strategie a herní možnosti. Jungle je v prodeji v připravených balíčcích po 60 kartách a v boosterech po 11 kartách.

Fosil

Druhá rozšiřující sada hry se jmenuje Fosil. Obsahuje opět spoustu nových karet včetně Pokémonů. Většina z nich pochází ze sféry země a je výrazným obohacením hry. Fosil je v prodeji v připravených balíčcích po 60 kartách a v boosterech po 11 kartách. Obsahuje celkem 47 nových karet.

Rakeťáci

Další rozšiřující sada se jmenuje Rocket team. Jak už název napovídá, jedná se o tým rakeťáků, což jsou dva trenéři, kteří chtějí ovládnout svět Pokémonů. Ostatní se jim v tom snaží zabránit. Kromě spousty nových Pokémonů obsahuje sada i další zajímavé karty. Rocket team se prodává v připravených balíčcích po 60 kartách a v boosterech po 11 kartách. Celkem obsahuje 83 nových karet.

SYMBOLY NA KARTÁCH

SYMBOLY NA KARTÁCHV karetní hře Pokémon existují čtyři druhy karet: BĚŽNÉ, mají v pravém dolním rohu symbol l, NEOBVYKLÉ, které jsou označeny symbolem u, a VZÁCNÉ, označené symbolem h. Existují ještě karty z lesklé fólie, které jsou mimořádně vzácné a nejhůře se získávají. Spoustu dobrých karet lze však najít ve všech balíčcích. Mnohé z těch nejoblíbenějších jsou běžné (např. Pikachu, Charmander, Squirtle a Bulbasaur).