Links 2001

Sdílej
 
CO SE HRAJE Loni jste si v ABC č. 13 mohli přečíst o golfovém simulátoru LS Links 2000. Golf na PC má už mnohaletou tradici a právě Links je v tomto oboru jedničkou. Perfektní grafika blížící se realitě a výborné fyzikální vlastnosti golfového míčku jsou hlavními znaky této skvělé hry. Links 2001 nezůstává v žádném směru za svými předchůdci pozadu.

Možnost nastavení

Links 2001Na trhu počítačových her byste našli hned dva golfové simulátory od firmy Microsoft s letopočtem 2001. Prvním z nich je Microsoft Golf 2001, což je hra pro golfové amatéry (na první pohled se to projevuje snad jen tím, že nastavení před hrou je jednodušší), a druhým je Links 2001 - hra pro profesionály. To ale neznamená, že Links není přístupný začátečníkům. Najdete zde více možností nastavení, ale nic vám nebrání hrát podle svých schopností a netrpět při tom pocitem méněcennosti. V Links 2001, stejně jako v loňské verzi, můžete způsob odpálení míčku přizpůsobit svým zvyklostem. Hra je tak rozdělena na tři stupně obtížnosti - Easy, Classic a PowerStroke. Můžete odpalovat buď dvojitým či trojitým kliknutím myši na siloměru v pravém dolním rohu, nebo pohybem myši vpřed. V druhém případě určujete silou pohybu myši sílu, délku i přesnost odpalu. Tento způsob hry ale přísluší spíš profesionálům.

Náročnost hry

Na začátku jsem se zmínil o dokonalé grafice, ta ale není úplně zadarmo. Procesor 266 MHZ, 64 MB RAM a 3D grafická karta jsou pro tuto hru naprosté minimum, a to se jedná většinou o poměrně statické obrazy. Při této konfiguraci vám ale nebudou chodit okénka s různými pohledy na letící míček a jinými ukazateli. Hra také, patrně vzhledem k nedostatku paměti, občas padá nebo se vůbec nenahraje. Bezproblémově a se všemi okénky si zahrajete jen na stroji s procesorem 600 MHZ a vyšším. Pro urychlení hry byste také měli dát plnou instalaci, což je 1,1 GB (nejmenší je 250 MB). Pak to ovšem stojí za to. Hřiště vypadají dokonale realisticky, ptáčkové zpívají a golfisté někdy i vtipně komentují své odpaly. V krabici se hrou najdete čtyři CD. Na prvních třech je vlastní simulátor a animace a na posledním speciální program pro tvorbu golfových hřišť s názvem Arnold Palmer Course Designer. Tento profesionální CAD program používali i tvůrci Links 2001 při výrobě hry. Links 2001 Links 2001 Links 2001