Můj WEB 18

Sdílej
 
Sport - klasické i extrémní sporty na internetu

Můj WEB 18Český atletický svaz má stránky na adrese www.atletika.cz a jsou zde k vidění profily našich nejlepších sportovců. Budete-li chtít vidět oštěpaře Železného v akci na fotografiích, navštivte fotoarchiv.hyper link.cz/zelezny.htm. Jako vzpomínka na OH v Sydney poslouží stránky sydney.faktor.cz/cz.

Míčové sporty

Česká basketbalová federace je na adrese www.cbf.cz. Trochu netradiční pohled na basketbal vozíčkářů nabízejí stránky members.nbci.com/mne/basket.htm. Přehledné infor-mace o volejbalu jsou na adrese www.volejbal.cz. Nejspíš nejoblíbenějším sportem u nás je fotbal, vedle stránek jednotlivých klubů získáte přehledné tabulky, výsledky a další aktuality na adrese www.fotbal.cz. Neregistrovaní tenisté jistě ocení informace o turnaji Amateur tennis tour na adrese att.hyperlink.cz/ramec.htm. Velmi populárním sportem je squash - pro začátečníky i pokročilé hráče jsou tu stránky www.squashclub.cz. Sportu zelených trávníků, golfu, je věnován server www.golfinfo.cz, spíše pro amatéry je www.ekont.cz/golf a profesionálové ocení stránky České golfové federace na www.czech golf.cz.

V hale

Česká bowlingová sekce při ČSTV je na stránkách www.czechbowling.cz, Českomoravský kuželkářský svaz na www.kuzelky.cz. Pokud by vás kuželky nezaujaly, můžete zkusit nejdříve biliár - tv.billard.cz a hned poté šipky do klasických terčů - web.planeta.cz/sipky nebo desitka.mujweb.cz. Sportem královským jsou šachy. Existuje celá řada serverů, kde se hráč může přihlásit a přisednout si k jinému hráči sedícímu u virtuálního stolku, který mu alespoň částečně odpovídá zkušenostmi a výkony - např. chess.hogan.cz.

Zimní sporty

X-sport - stránka neobvyklých sportůSouhrnné české stránky včetně aktuálního zpravodajství jsou na adrese www.lyzovani.cz, zprávy ze světa najdete na www.fisski.com. Adresa www.skoky.cz napovídá, že půjde o lety na lyžích. Dalším oblíbeným sportem je hokej, www.hokej.cz nebo www.nhl.cz/nhl, samozřejmě že NHL má také své americké stránky na adrese www.nhl.com.

Extrém

WWW.bungee.cz aneb možnost si skočit na laně, www.freeride.cz - horská kola, snowboarding či lezení po skalách a umělých stěnách, www.adrenalincup.cz - opravdu adrenalinový závod o čtyřech disciplínách - běh do vrchu, paragliding, kajak a horské kolo a to vše ve Špindlerově Mlýně. A nevíte-li, co je boardercross nebo wakeboarding, stačí navštívit stránky www.x-sport.cz.

Do dálek

Komu by se tyhle sporty zdály moc nebezpečné a dává přednost kolu, pak jsou pro něj stránky cyklistika.cstv.cz nebo, pokud jezdí raději na jednom kole ve dvou, tandem.kgb.cz. Hitem letošní sezony jsou minikoloběžky. Jak je můžeme ještě vylepšovat a porovnávat, napovědí stránky www.microskatescooter.kgb.cz/main.html. Vše o hokeji v češtině - www.nhl.czJeště jste se nenamočili, takže o yachtingu www.proyachting.cz/index-cz.html, o windsurfingu, počasí i revírech na stránkách www.windsurfing.cz. Nesmíme zapomenout ani na koně, milovníci si přijdou na své na stránkách www.equichannel.cz nebo www.turf-ips.cz/index_f.asp.

Bojová umění a jiné

O filozofii východních bojových umění a náboženství se dozvíte na stránkách www.trinidon.cz/taekwondo, www.volny.cz/jujitsu a dalších. Nakonec pár stránek o disciplínách, které byste možná ani mezi sporty nezařadili: petanque.cstv.cz - petanque u nás, trampoliny.cstv.cz - skoky na trampolíně jako vrcholový sport, stránky o kuších www.crossbow.cz nebo o bumerangu - mujweb.cz/zabava/boomerang, www.baggressive.com. O něco bojovnější a barevnější sport je paintball - www.paintball.cz. Pokud by tento přehled tipů na sportovní stránky nestačil, podívejte se na kteroukoliv vyhledávací centrálu do kategorie sport nebo na souhrnné sportovní servery, například: www.brankybody.cz, www.hyperlink.cz/sportcenter, www.sportweb.cz nebo www.e-sport.cz.