Prázdninová soutěž

Sdílej
 
Pro všechny milovníky dobrodružství

Pravidla jsou jednoduchá, v ABC č. 12, 13 a 14 najdete vždy na této stránce úkol. Po splnění třetího úkolu nám pošlete řešení všech tří částí najednou na adresu redakce.

Skvělé ceny pro vítěze!

Foto archiv1. stan, 2x spací pytel, 2x karimatka 2. kajak s příslušenstvím 3. - 4. dalekohled 5. - 6. spací pytel 7. - 35. batohy, pláštěnka - poncho, nože Victorinox, buzoly, baterky, čutory a další tábornické potřeby.

Pozor! soutěž má tři kola!

Další úkoly se dozvíte v příštích číslech. Na závěr vložíte všechny tři splněné úkoly do jedné obálky. Kromě adresy redakce na ni výrazně napište Soutěž s Alfonsem! Nezapomeňte na svou zpáteční adresu. Neposílejte řešení jednotlivých kol!

Alfons opět volá o pomoc

Zachraňte mě! Pomóóóc! Už jsem sice rozdal počítač, kolo a spoustu jiných zajímavých věcí, ale ještě pořád jich tu hromada zbývá. Musím rozdat další, jinak se odtud nikdy nehnu. Tak se rychle zapojte do nové soutěže.

První úkol

První úkolPrázdniny jsou na krku, čeká vás dobrodružná výprava do hor. V divoké přírodě budete odkázáni jen sami na sebe, do batohu si tedy musíte uložit všechno, co budete při čtrnáctidenním putování potřebovat. Ale pozor - batoh ponesete na vlastních zádech, čím méně věcí zabalíte, tím bude lehčí a tím snáze se vám ponese. Pomozte nezkušenému kamarádovi vybrat z hromady věcí ty, které bude na své výpravě doopravdy potřebovat. A nezapomeňte - nečeká na vás žádný horský hotel, ba ani chata, za každého počasí budete spát v přírodě! Jako odpověď nám stačí, když vypíšete čísla věcí, které mu na výpravu doporučujete.