Combat Flight Simulator 2

Sdílej
 
CO SE HRAJE Vzdušná válka v Pacifiku mezi americkým a japonským letectvem není častým námětem leteckých simulátorů, to ovšem v žádném případě neznamená, že se nejedná o zajímavé období - spíše naopak. Combat Flight Simulator nás ve svém druhém díle přenáší právě nad rozsáhlé pláně slané vody a husté džungle Tichomoří. Hned v úvodu je třeba říci, že hra má skvělou atmosféru. Doslova všude se objevují komiksové obrázky, které jí dodávají punc filmů o hrdinech druhé světové války, ale v žádném případě svým stylem závažnost bojů neshazují.

Do boje

Combat Flight Simulator 2Combat Flight Simulator 2 vychází ze svého civilního brášky MS Flight Simulatoru a letové modely všech strojů jsou díky tomu opravdu vydařené. Pokud si zapnete realističnost na 100 %, budete si muset dávat velký pozor na rychlost, protože jinak vás čeká nemilosrdný pád do vývrtky. Méně realistická je účinnost vašich palubních kulometů, s nimiž bez problémů rozstřílíte i loď. Letadel máte na výběr poměrně málo - Corsair, Hellcat, Wildcat a Lightning za Američany a dvě Zera (A6M2, A6M5) a NiK2 George za Japonce, ale protože struktura hry je velice otevřená, není problém doplnit další stroje i mise (na internetu je jich spousta).

I pro začínající piloty

Combat Flight Simulator 2Většina leteckých simulátorů se k nováčkům u virtuálních kniplů chová dost macešsky - buď umíš létat, nebo jdi někam jinam - Combat Flight Simulator ne. Pokud se chcete stát bojovým pilotem, vyrazte do Tichomoří. Hra vás nejprve proškolí v základních manévrech a pak vám v quick combat misích (v nichž si můžete nastavit vše podle libosti) umožní zdokonalovat pilotní schopnosti. Šikovně je vyřešené i náročné přistávání na letadlových lodích. Vidíte při něm postavičku LSO (človíčka, co vám ukazuje, kam letět) zvětšenou v rohu obrazovky a na loď se pak lépe strefuje (pokud se na přistání necítíte, můžete je přeskočit). Jen paluba vaší letadlovky by mohla být trochu propracovanější - je zde pouze prázdná plocha a řídicí věž. Naopak povrch ostrovů a budovy na nich vypadají perfektně.

Povedený simulátor

Ven z letadla můžete koukat buď přes upravenou palubní desku, na které vidíte přehledně všechny přístroje, nebo se přepnout do virtuálního kokpitu, z něhož je lepší výhled, ale rozhlížení do stran je velice zdlouhavé. Combat Flight Simulator 2 je neuvěřitelně tvárná hra, což podtrhuje i přiložený editor misí. Užijí si jí jak zkušení piloti, tak nováčci - je to prostě jeden z nejlepších leteckých simulátorů druhé světové války.