Počmág radí

Sdílej
 
Mám počítač 486 a asi před měsícem jsem si na něj nahrál utilitu ACDSee (verze 3.1). Byl to shareware a asi po dvou týdnech mi přestal otevírat obrázky. Tak jsem ho vymazal, ale teď se mi neotvírají obrázky vůbec - ani původním windowsovským prohlížečem. Jak to nastavit tak, aby to fungovalo jako dřív (bez ACDSee)? (Mám Windows 95.) Radek ze Zábřehu

Program ACDSee Ti při instalaci ve Windows zřejmě vytvořil záznam o tom, že obrázky se mají otevírat pouze jeho prostřednictvím. Po vymazání programu tam tato informace zůstala, a proto Ti obrázky nejdou otevírat. Pomoc je jednoduchá. V průzkumníku si nalistuj obrázek, který chceš otevřít, a označ si jej. Potom zmáčkni klávesu SHIFT a klikni pravým tlačítkem myši na obrázek. Otevře se menu a v něm volba "Otevřít čím ." Na ni klikni, objeví se tabulka s přehledem programů, tam nalistuj program Malování, vyber jej, zaškrtni dole v tabulce volbu "K otevírání souboru použít vždy". Od této chvíle Ti bude obrázky otevírat již pořád.


Poraď mi Počmágu, jak dostat do počítače šuplík (schránku na HDD), který chci dát do počítače tak, abych nemusel rozdělávat počítač. Mám Celeron 333. Radek Drozd Jsou věci, které moc nejdou. Buď si pořiď externí diskový box na harddisk, který se připojuje zezadu k počítači do paralelního portu, nebo pokud se Ti nechce rozdělávat počítač, svěř tuto práci odbornému servisu.
Své dotazy posílejte na adresu redakce nebo na e-mail pocmag@iABC.cz.