Jak se hraje Harry Potter

Sdílej
 

Jak se hraje Harry PotterJak už to v podobných hrách bývá, každý hráč má svůj vlastní hrací balíček, který si postaví podle svého nejlepšího vědomí. Samozřejmě k tomu použije karty, které si sám nasbíral. Kromě karty čaroděje obsahuje balíček karty lekcí, bojovníků, lektvarů, magických předmětů a kouzel. Díky lekcím získáváte magické schopnosti umožňující vyvolávat bojovníky, sesílat kouzla či se jinak snažit porazit svého soupeře. Váš soupeř je někdo jako vy - žák soubojového klubu ve škole čar a kouzel v Bradavicích. Tak jako je tomu v knize, i vy budete mít šanci každý souboj vyhrát. Čekají vás i porážky, ale hlavně skvělá vítězství. A nebojte, z každé hry si něco odnesete. Kromě dobré zábavy to budou zkušenosti, které vás posílí v dalších soubojích. Zjistíte, které bytosti vadí vašim soupeřům, naučíte se používat kouzlo Zapomnění, nebo dokonce vyrazíte svému soupeři z ruky magickou hůlku a tím získáte nezanedbatelnou výhodu.

TURNAJ

Přijďte si zahrát Harryho Pottera na Veletrh hraček v Praze, který se koná ve dnech 27. až 30. září 2001 na výstavišti PVA v Letňanech. Kromě předváděček zajímavých her se můžete také zúčastnit různých soutěží.

Nejlepším kouzelníkem

Cílem sběratelské karetní hry Harry Potter je porazit svého soupeře. Toho dosáhnete tak, že ho zbavíte jeho kouzelnických schopností. Ty představují právě karty v hracím balíčku. Každé kouzlo, které sešlete, má za úkol oslabit protihráčovu magickou sílu. Jak kouzla, tak i bytost odstraňují v konečném efektu karty z balíčku vašeho soupeře. Čím více karet mu z jeho balíčku odstraníte (vyřadíte ze hry), tím větší je vaše šance na vítězství. Záleží jen na vás, jak toho dosáhnete. Můžete vyvolat strašlivé bytosti, seslat nebezpečná kouzla, namíchat tajemné lektvary nebo připravit svému protihráči jiná nepříjemná překvapení.

Sestavení balíčku

Jak se hraje Harry PotterDůležitým krokem při tvorbě balíčku je volba čaroděje, kterého budete představovat. Můžete se vydat ve stopách Harryho Pottera a jeho přátel, zlého Draco Malfoye nebo si zvolit Mrazimor či Havraspár a hrát jedním z jejich zástupců. Každý žák školy čar a kouzel v Bradavicích ovládá něco jiného. Harry je dobrý ve famfrpálu, Draco Malfoy umí dobře míchat lektvary a Hermiona se výborně učí. Podobné schopnosti najdete i na kartách. Například Hermiona umí vyložit jednu lekci během kola navíc a Draco umí zahodit kartu z ruky svého protivníka. A jakou speciální vlastnost má Harry? To vám neprozradím, na to musíte přijít sami. Podle čaroděje se také rozhodnete, které karty v balíčku použijete. Pokud hrajete třeba za Hermionu, můžete si do balíčku dát dražší bytosti i kouzla, protože je Hermiona s dostatkem lekcí může seslat velmi brzo. Volbu karet ale raději nechám na vás, neboť to budete pouze vy, kdo určí, kterým směrem se váš čaroděj vydá. Když zvolíte správný směr, můžete se nejenom stát mistrem soubojového klubu v Bradavicích, ale třeba také odhalit tajemství Kamene mudrců.