Pestré květináče

Sdílej
 
NÁPAD Líbila by se vám změna, která výrazně oživí váš pokoj? Ozdobte si květináče! Může to být i pěkný dárek pro vaše známé.

Tip č. 1: Šnečí květináč

Upravené květináče zvýrazní váš pokoj. Nebojte se experimentovatPotřeby Pokud chcete vyrobit opravdu zajímavý květináč, kupte si kromě barev na keramiku také samotvrdnoucí hmotu, vteřinové lepidlo a v parku či na zahradě najděte prázdnou ulitu šneka. Postup výroby Z hmoty vymodelujte malé úzké válečky a ty stočte do tvaru šnečích ulit. Ke květináči je lehce přitlačte tak, aby na něm zůstaly přilepeny. Na horní hranu květináče vymodelujte tělo šneka a nasaďte mu skutečnou ulitu. Poté vše nechte celý den vyschnout. V případě, že ulity či šnek na květináči nedrží, přilepte je vteřinovým lepidlem. Nakonec květináč pomalujte podle své fantazie.

Tip č. 2: Patchworkový květináč

Potřeby Pořiďte si štětce, barvy na keramiku a širokou samolepku, kterou lze snadno sloupnout. Postup výroby Ze samolepky vystříhejte různé tvary a nalepte je na květináč. Pak květináč celý přetřete bílou barvou. Po zaschnutí barvy samolepky sloupněte a prázdná okénka vymalujte motivy podle své fantazie. Vyrobené šnečí ulity přilepte vteřinovým lepidlem Dejte pozor, aby tělo šneka nebylo nepřirozeně velké nebo naopak malé Patchworkový květináč je velice pěkný, přitom jeho výroba je snadná