Letiště Slatina

Sdílej
 
Miniboxový soubor 1:300 V dnešním čísle ABC jsme pro vás připravili další část letiště Slatina. Vystřihovánka obsahuje základní situaci pro Heliport Slatina, pásy sloužící jako parkovací plochy k přilehlým budovám a dále tahač Tatra 815 TPL a MTPV. (Pro případ, že by se vám některý z modelů nevydařil, uvádíme katalogové číslo, podle kterého si jednotlivé díly můžete dokoupit na adrese WDS Praha 5-Slivenec, 154 00).

Foto Václav Holič

Heliport Slatina (E1 008)

Přečtěte si celý návod a prohlédněte návodnou kresbu. Pracujte pečlivě a model neuspěchejte. Narýhujte ohyby podle černých šipek. Narýhujte opačné ohyby, označené čerchovanou čarou. Díly přesně vystřihněte. Nenatírejte celé plochy, lepte bodově. Slepte díly č.1 a 2 podle pořadí v kroužcích na chlopních. Oba díly vzájemně slepte. Při vyříznutých vratech hangáru vlepte pohledový díl č.3. Nakonec zatřete bílá místa lepených spojů a hran patřičným odstínem vodové barvy.

TATRA 815 TPL, tahač (H6 002)

Pracujte velmi pečlivě a model opět neuspěchejte.Narýhujte ohyby podle černých šipek. V dílu č.1 vyřízněte červeně označený otvor pro zasunutí chlopně kabiny. Díly přesně vystřihněte. Díly slepte v pořadí čísel v kroužcích na chlopních. Přilepte kabinu k podvozku. Nejprve zasuňte chlopeň, pak přilepte boky. Bílá místa lepených spojů a hran zatřete patřičným odstínem vodové barvy.

Tahač MTPV (M6 001)

Narýhujte ohyby podle černých šipek. V dílu č.1 vyřízněte dva, červeně označené otvory pro zasunutí kabiny, díl slepte podle pořadí čísel v kroužcích na chlopních. Do slepeného podvozku zasuňte obě čela kabiny a přilepte její boky. Opět bílá místa lepených spojů a hran zatřete patřičným odstínem vodové barvy. Letiště Slatina