Andílci z korku

Sdílej
 
K Vánocům patří andělé, kteří se prodávají i jako ozdoby v různých podobách. Vyrobte si vánočního andílka doma sami. Uvidíte, že je to docela snadné a k práci nebudete potřebovat žádný nedostupný materiál.

Potřebujete

Korkové zátky od vína, zlatou stuhu na balení dárků, krepový papír, zlatý či stříbrný vlnitý papír, zbytky krajky, nůžky, štětec, vteřinové lepidlo a akrylové či temperové barvy.

Výroba

Zátku napíchněte na velký špendlík, aby se vám dobře držela a natřete ji bílou barvou. Po zaschnutí namalujte v horní části obličej (stačí oči a ústa) a špendlík vyndejte. Vlasy anděla vyrobte z deseticentimetrových kousků zlaté stuhy, které na temeno hlavičky připevníte špendlíkem. Stuhu pak pomocí nože natočte a podélně nastříhejte na jemné proužky. Kolem hlavičky obtočte stuhu, jejíž konec zalepte vteřinovým lepidlem. Vlasy srovnejte tak, aby zátka neprosvítala. Kolem těla (spodní části korku) obtočte proužek nařaseného krepového papíru, který dole nechte asi pět centimetrů přesahovat. Tak vytvoříte sukni. Poté obtočte kolem těla krajku a zalepte ji vteřinovým lepidlem nebo sešijte. Nakonec z vlnitého papíru vystřihněte křídla a hvězdu (na křídla můžete použít i krepový papír složený do mašle), přilepte je k figurce a vánoční anděl je hotový. Andílci z korku Potřebujete Potřebujete