NHL 2002

Sdílej
 
CO SE HRAJE Firma Electronic Arts už tradičně vydává každý rok novou verzi sportovní hry NHL. Jak vypadá ta nejnovější? Po krátkém intru vás uvítá menu s několika možnostmi hry. Buď se rovnou pustíte do exhibičního utkání, nebo si můžete vybrat celou sezonu (zkrácenou, dlouhou i s možností nastavit si počet týmů), play off, turnaj nebo samostatné nájezdy. Novinkou jsou NHL kartičky, které slouží nejen k ukojení vašich sběratelských vášní, ale jsou také použitelné v zápasech, protože mohou učinit hráče hrdinou (vylepší mu vlastnosti). Dále jsou tu přidány nové oslavovací pohyby, znevýhodnění soupeře či různé legrácky, jako třeba hráči s nafouklými hlavami atd. Kartičky si kupujete v náhodně sestavených balíčcích za body, které získáváte během zápasů plněním různě obtížných úkolů. Zpočátku je to docela zábavné, ale rychle vás to omrzí a zavilé milovníky simulace nejspíše i naštve. Samozřejmě si můžete prohlížet soupisky, vyměňovat hráče, vytvářet si nové, měnit strategii týmu či sestavy.

Konečně na ledě

NHL 2002Hratelnost NHL 2002 je skvělá. Hlavním důvodem je flexibilita hry. Máte k dispozici velké množství nastavení, díky kterým si NHL můžete ušít přímo na míru, podle svých hráčských schopností. S trochou nadsázky se dá říct, že si můžete nastavit hru od téměř reálného hokeje až po brutální řež bez pravidel s častými bitkami. Předem máte definované čtyři úrovně obtížnosti, přičemž na prvních dvou hladce zvítězí téměř každý a na nejtěžší úrovni se zapotí i ti největší machři.

Technické zpracování

Bez řádného technického zpracování by dnes byla asi většina her odsouzena k zániku. U NHL si ale nemusíme dělat starosti. Skvěle vytvoření a rozpohybovaní hráči (zejména brankáři jsou vynikající) mají ohromné množství grafických detailů a efekty, které z vaší grafické karty vyždímají opravdu maximum. Naštěstí je hra velmi svižná i na pomalejších strojích, takže majitelé starších celeronů se nemusí bát, že budou nuceni hrát místo hokeje tahovou strategii. Ozvučení je kvalitní, komentář patřičně rychlý a dramatický (samozřejmě jen v angličtině, Petr Vichnar zápasy vždy jen uvede několika větami). Hudba v menu je líbivá (a pokud by se vám nelíbila, můžete si nahrát svou vlastní ve formátu mp3).

Konec dobrý, všechno dobré

NHL 2002 je skvělý dynamický hokej s mnohými nastaveními, skvělým technickým zpracováním a špetkou inovací proti loňské verzi. NHL 2002 NHL 2002 NHL 2002