Doteky přírody

Sdílej
 
Vítáme vás u druhého kola naší přírodovědné soutěže. I tentokrát porota vybere čtyři nejlepší účastníky a odmění je zajímavými cenami. Zúčastníte-li se během roku alespoň sedmi ze třinácti kol, zařadíme vás navíc do losování o tři dalekohledy Minolta.

Soutěžní úkol - Píšeme...

Doteky přírodyNejrůznější psací náčiní používáme dnes a denně s naprostou samozřejmostí. Nepřemýšlíme o tom, z čeho a jak jsou všechny ty tužky, fixy a propisovačky vyrobeny. Mnohé jsou na jedno použití a po vypsání končí v koši. Dokázali byste se bez nich obejít? Vyzkoušejte svou zručnost a zhotovte jakékoli funkční psací náčiní. Záleží jen na vás, jestli vymyslíte úplně novou techniku, nebo se inspirujete dějinami. Můžete použít například voskovou nebo břidlicovou destičku, husí brk, ale třeba i inkoust z duběnek ve vlastnoručně vyrobeném kalamáři... Fantazii se meze nekladou, způsobů je nepřeberné množství. Výsledek vašeho snažení nám pošlete - při hodnocení se budeme řídit obtížností zvolené metody i kvalitou provedení. Šanci na výhru zvýšíte, přiložíte-li pozdrav ABC napsaný pomocí svého výrobku.

Ceny pro 2. kolo

CenyHlavní cenou pro vítěze, kterou věnovalo nakladatelství Reader's Digest Výběr, je kniha Jak se to dělá a série tří videokazet Nejkrásnější národní parky světa. Ceny za 2. - 4. místo - knihy Savci (nový svazek této edice), Les a Životní prostředí - věnovalo nakladatelství Euromedia Group. Na tvorbě soutěže se podílí Centrum dětí a mládeže Českého svazu ochránců přírody (CDM ČSOP). Své výrobky posílejte na adresu CDM ČSOP, poštovní přihrádka 447, 111 21 Praha 1 nejpozději do 22. února 2002. Uveďte své jméno, adresu a heslo "Doteky". Jména výherců a ukázky jejich prací budou otištěny na tomto místě v ABC č. 7. V čísle 5 mezitím přineseme zadání dalšího soutěžního kola. Aktuální informace o soutěži najdete také na stránkách CDM (www.volny.cz/cdmcsop), kde budou výsledky zveřejněny už začátkem března. Ceny Ceny Ceny