Vynálezy, které nezměnily svět

Sdílej
 
Jsou vynálezy, které změnily svět, jsou i vynálezy, které na to teprve čekají. Výtvory, které vám teď představíme, svět nezměnily a nejspíš se jim to nikdy nepovede, ale kdo ví. Všechny byly navrženy a patentovány s nejlepšími úmysly jejich autorů. A nejsou to žádné pošetilé nápady našich dědečků - ani jeden z nich není starší než třicet let.

Automatická myčka na psy

Funguje jako myčka na auta. Jen musíte přesvědčit svého psa, aby vlezl postupně do mydlicí, oplachovací a sušicí sekce.

Vozítko Sinclair C5

Sinclair C5 - ne zrovna podařený vynález tvůrce legendárního domácího počítačeVyjelo s velkou slávou 1. ledna 1985. Za jeden měsíc si ho ale objednalo jen tisíc lidí, a to za cenu téměř dvojnásobně vyšší než původně slibovaných 399 liber. C5 byl největším omylem tvůrce prvního domácího počítače.

Židlička pro intimní posezení

V případě, že vezmete někoho na klín tak, že sedíte tváří v tvář, nemá ten, kdo sedí nahoře, žádnou opěrku zad. Tato unikátní židlička tento problém řeší, oba si pohodlně sednete. Jen "nastupování" na sedačku a "vystupování" z ní je trochu komplikovanější.

Rozšiřovač rtů

Speciální žvýkačka dá vašim rtům plný tvar - úžasné!Speciální žvýkačka vám zvětší rty. Musíte si ale využití tohoto úžasného vynálezu dobře načasovat - rty se totiž po čtyřech hodinách vrátí do normálního tvaru.

Univerzální voděodolný kabát

Mohl by se také jmenovat pláštěnkostanobatohospacák, jelikož tento neuvěřitelný vynález je současně pláštěnkou, stanem, spacím pytlem i batohem.

Stroj na chození po vodě

Můžete se brodit, kde budete chtít - nezáleží na hloubce vody. Dva válce pod vašima nohama se plní vodou, když na ně šlápnete, voda vystřikuje pod tlakem dozadu a žene chodítko vpřed. Autor se zřejmě nechal inspirovat australskými turbínovými čluny. Automatická myčka na psy, Patentová přihláška 711,308; Přihláška zveřejněna 1. 11. 1977; Datum podání 3. 8. 1976 Židlička pro intimní posezení, Patentová přihláška GB 2 283 412 A; Přihláška zveřejněna 10. 5. 1995; Datum podání 1. 11. 1993 Čurací nástavec pro pány, Patentová přihláška 703,186; Přihláška zveřejněna 6. 12. 1977; Datum podání 7. 7. 1976

Čurací nástavec pro pány

Pedálem vedle záchodu snadno vysunete zvláštní válec. Do otvoru v boku válce zasunete svého malého přítele a nemusíte se bát, že načuráte vedle. Po uvolnění pedálu se válec sám zasune. Univerzální voděodolný kabát, Patentová přihláška GB 2 249 978 A; Přihláška zveřejněna 12. 12. 1971; Datum podání 11. 12. 1968 Stroj na chození po vodě, Patentová přihláška 382,124; Přihláška zveřejněna 4. 3. 1997; Datum podání 1. 2. 1995 Kyslíková helma - zelený dům, Patentová přihláška 688,821; Přihláška zveřejněna 12. 8. 1986; Datum podání 4.1.1985

Kyslíková helma zelený dům

Patentoval si ji Waldemar Anquita z New Yorku v roce 1986. Vypadá jako běžná potápěčská helma, vybavená uvnitř speciálními držáky na rostliny. Už vás neohrozí jedovaté zplodiny a smog ve městech - rostliny přemění oxid uhličitý z okolí a vašeho dechu na kyslík, který potom zdravě dýcháte. Zařízení po stranách zajišťuje bezproblémovou slyšitelnost zvuků a mluvítko zase perfektní komunikaci s okolím.

Ostrá sedačka

Krátká auta zaparkujete všude, jen je potřeba dořešit nastupováníJediným pohybem skrytého knoflíku se vysune ze sedla vašeho kola les ostrých hrotů. Každý lupič, který knoflík neobjeví, nemá šanci s vaším velocipedem odjet - riskuje totiž vážné poranění sedací části svého těla. Jen musíte mít knoflík dobře zajištěn, aby se vám za jízdy tento bezpečnostní systém nespustil.

Romantická rukavička

Má otvory pro deset prstů. Tento vynález zajišťuje párům příjemné držení za ruku bez rizika omrzlin.

Krátká auta

Spodky s kapsičkami, Patentová přihláška GB 2 143 422 A; Přihláška zveřejněna 13.2.1985; Datum podání 21.7.1983Uříznutá vozítka nejsou sice moc bezpečná a k nastupování a vystupování je potřeba být pořádně obratný, zaparkujete ale bez problémů i napříč do mezery mezi auty.

Spodky s kapsičkami

Jsou navrženy k nošení bankovek. Je zajištěna nejvyšší bezpečnost, jen dostupnost peněz je mírně ztížená a nesmíte je zapomenout vyndat, než dáte spodky do pračky.