The Lord Of The Rings

Sdílej
 
Sběratelská karetní hra

Určitě vám neunikl nový a dlouho očekávaný film režiséra Petera Jacksona Pán prstenů: Společenstvo prstenu. Film je natočen podle dnes již legendárního románu J. R. R. Tolkiena a zavádí nás do fascinujícího světa skřetů, hobitů, čarodějů a dalších bytostí. Do tohoto světa vás zavede i sběratelská karetní hra The Lord Of The Rings pro dva a více hráčů, která se u nás objevila souběžně s filmem. Hra z filmu čerpá, a to jak grafickým zpracováním karet, tak i herní atmosférou. Její atraktivitu zvyšuje i fakt, že je to hra sběratelská, což jistě uvítají nejen příznivci Tolkiena, ale i hráči, kteří se rádi věnují stavbě balíčku a promýšlení herních strategií. Ve hře se dostanete mezi členy Společenstva prstenu, se kterými se budete snažit ochránit držitele prstenu Froda a doručit prsten až na Horu osudu, kde dojde k jeho zničení. Sběratelské karty Sběratelské karty Sběratelské karty

Balíčky karet

Podívejme se podrobněji na balíčky, se kterými se na pultech specializovaných obchodů můžeme setkat. Předně je to základní sada (The Fellowship of the Ring), obsahující celkem 356 karet s vysokou sběratelskou hodnotou. Pro začínající hráče je jistě nejlepší volba jednoho ze dvou připravených balíčků (starterů) s tématy postav Aragona nebo Gandalfa. Startery poskytují vše, co je potřeba k zahájení našeho dobrodružství, včetně českého návodu. Doplňkové balíčky (tzv. boostery) slouží k rozšíření balíčků o nové karty. Nalezneme v nich 11 karet, které jsou náhodně namíchané a poskytnou nám nové možnosti herní strategie. Hráči, kteří to myslí s hraním The Lord Of The Rings opravdu vážně, si mohou pořídit De-lux starter, ve kterém kromě balíčku s 60 kartami s tematikou hobitů a prstenových přízraků naleznou i jeden booster a sadu skleněných žetonů. Aby toho nebylo málo, je vše uloženo v krásných krabičkách s motivy jednotlivých ras Středozemě.

Karty s budoucností

Společnost Decipher, vyrábějící tuto hru, ohlásila, že výroba potrvá až do konce roku 2004. Pro hráče to znamená, že pokud je tato hra zaujme, nebudou mít v budoucnu nouzi o nové karty do svých balíčků. Tato společnost vlastní desetiletou licenci i na další Tolkienova díla - Hobit a Silmarillion, takže je možné, že se v příštích letech objeví i karty na motivy těchto knih.