Mozart v oblacích

Sdílej
 
Airbus A 321 Millennium LIGA KITŮ A nejen Mozart. Do vzduchu se v roce 1996 mimo jiné dostal slavný dirigent Herbert von Karajan, skladatelé Johann Strauss, Franz Schubert a Joseph Haydn, filozof Sigmund Freud či náš starý dobrý známý císař František Josef I. Ptáte se, jak je to možné? Jednoduše. Rakouské aerolinie (Austrian Airlines) zakoupily jeden z nejmodernějších Airbusů A 321 a k tisícímu výročí trvání Rakouska nechaly na trup letounu namalovat portréty dvaceti čtyř významných rakouských osobností.

Mozart v oblacíchMěřítko: 1:144 Počet dílů: 60 Rozpětí: 234 mm Výrobce: Revell Obtížnost stavby: l l l l l l Dopravní dolnoplošník Airbus A 321 pro 186 cestujících vyšel z předcházejícího typu Airbus A 320. Pro zvýšení počtu sedadel pro cestující, konstruktéři prodloužili trup letounu na 44,51 m z původních 33,57 m a vytvořili tak jeden z nejoblíbenějších strojů z rodiny airbusů.

Model

Airbus A 321 MillenniumStejně jako skutečný Airbus A 321 patří k nejmodernějším letounům světové dopravní flotily, za moderní můžeme považovat i jeho 144krát zmenšený model. Výlisky bez otřepů jsou vyrobeny z bílého polystyrenu metodou negativního rytí. Model má na měřítko 1:144 překvapivě dobře vypracované podvozkové šachty a motory. Za jediný nedostatek je snad možno považovat absenci "skel" okének cestujících (čelní "sklo" pilotní kabiny a polohová světla ve stavebnici jsou). Firma Revell ale předpokládá "zasklení" oken speciálními čirými laky (například Clear fix), které byly za tímto účelem vyvinuty. Jubilejní airbus létá v kombinaci bílé barvy (trup s motory) a barvy kovu (křídlo a vodorovná ocasní plocha). U modelu výrobce stavebnice doporučuje použít bílou lesklou barvu - Revell White Gloss a lesklou stříbrnou barvu Revell Aluminium Metallic.