Harry Potter and the Philosopher’s Stone

Sdílej
 
Hry podle filmů nemívají obvykle nejlepší pověst. Většinou to jsou nepovedené rychlokvašky, které se chtějí přiživit na úspěchu filmu. Harry Potter je výjimka. Ať už mluvíme o PC, gameboyovské, nebo v tomhle případě playstationové verzi, vždycky za své peníze dostanete tu nejlepší kvalitu.

Vysvědčení

Harry Potter and the Philosopher’s StoneHarry Potter není sice dlouhá, ani moc náročná hra, ale zcela určitě se při ní budete bavit. Má perfektní atmosféru ve stylu knižní předlohy, je pestrá a především se v ní pořád něco děje. Pokud jste fandové brýlatého kouzelníka, musíte tuhle hru mít. Pokud vás Harry zatím moc neočaroval, stejně hru zkuste, třeba pak změníte názor.

Pozor! Soutěž!

Vyhrajte jednu z pěti počítačových her Harry Potter and the Philosopher’s Stone (3x pro PC + 2x pro PlayStation). Stačí správně odpovědět na tři soutěžní otázky a počkat, zda budete vylosováni. Odpovědi posílejte na korespondenčním lístku nejpozději do 29. 2. 2002 na adresu redakce ABC: Žerotínova 38, 130 50 Praha 3. Lístek označte výrazným heslem HARRY a připište, zda byste chtěli verzi pro PC či pro PlayStation. Spisovatelka, která napsala Harryho Pottera se jmenuje: c) Agatha Christie, b) Joanne Kathleen Rowlingová, a) Božena Němcová. Voldemort je: a) místo, kde se scházejí čarodějové k rituálům, b) hostinec v Bradavicích, c) ten, jehož jméno se nesmí vyslovit. Hra mladých kouzelníků famfrpál představuje: a) karetní hru podobnou mariáši, b) kuželky, kde se místo kuželek používají stehenní kosti a místo koule lebka, c) sportovní hru s několika míči, při níž hráči létají na košťatech. Ceny do soutěže věnovala Cenega, distributor počítačových her.

Nový školní rok

Na začátku si odbudete rychlé shrnutí děje a objevíte se rovnou na škole v Bradavicích. Pak už to jede podle knihy. Zjistíte, že Draco Malfoy asi nebude váš nejlepší kamarád a že za obrazy a knihovnami se skrývá víc, než jen tlustá vrstva prachu. Hra získává spád a nenechá vás vydechnout. Budete se učit svá první kouzla, skákat z plošiny na plošinu, honit se na košťatech, bojovat o čest svého týmu při famfrpálovém souboji, odstřelovat létající kotle, pronásledovat duchy, plížit se kolem zákeřného školníka a jeho kočky, utíkat před trolem, ucpávat mříže kanálů příšerami, skládat kouzla, hrát logické minihry, míchat lektvary, svištět bankovní lanovkou atd. Verze pro PlayStation Verze pro PlayStation Verze pro PlayStation Postavy i okolí vypadají tak, jako byste skutečně vstoupili do světa kultovní knihy. Navíc navštívíte spoustu známých míst - včetně Hagridovy chýše, Zakázaného lesa i Příčné uličky plné nejrůznějších magických obchůdků.

Harryho triky

Verze pro PCCo se týče hry samotné, nabízí hned dvě novinky. Zaprvé jsou to skoky - jakmile se dostanete na okraj plošiny, skočíte, tudíž si nemusíte dělat nervy, jestli včas stisknete tlačítko a jestli nezahučíte do propasti. Je to podstatné usnadnění, i když ani s ním to občas nebude žádná legrace. Druhou novinkou je udělování bodů za výkony. Jistě, tohle je v každé hře, ovšem tady za každé dobře použité kouzlo či úspěšně provedenou misi získáváte body pro Nebelvír (za každý pozdní příchod na hodinu se vám body zase strhávají, takže pozor). Nejsou to jen čísla v tabulce; pokud chcete porazit Zmijozel, tak se budete muset hodně snažit.
Verze pro GameBoy Verze pro GameBoy