Krabička zápalek a tužka

Sdílej
 
KOUZELNICKÁ ŠKOLA - 1

Krabička zápalek a tužka Ukažte krabičku zápalek, ve které je uprostřed kulatý otvor procházející celou krabičkou. Do otvoru zasuňte tužku. Její konec drží některý z diváků. Nyní krabičku přikryjte větším šátkem, pod nějž dáte ruce, a za okamžik vyjmete vnitřní část krabičky s otvorem, přičemž obal krabičky zůstal navléknut na tužce.

Provedení

Kresby Lukáš FibrichTato krabička zápalek je samozřejmě upravena. Vnitřní část se skládá ze dvou dílů, které z obou stran zasuneme do obalu. Kromě toho potřebujeme další vnitřní díl krabičky s otvorem uprostřed. Tento celý díl ukrýváme v rukávu. Do otvoru v krabičce zasuneme tužku. Konce drží divák a vše zakryjeme větším šátkem. Obě ruce dáme pod šátek a zde vytáhneme obě poloviny krabičky z každé strany obalu. Tyto dva díly uschováme v rukávu, odkud opět vytáhneme celou vnitřní část krabičky s otvorem uprostřed. Více o kouzlech a kouzelnictví se dozvíte na internetové adrese kouzla.kkp.cz. Zde také můžete klást dotazy autorovi našeho seriálu.

Desatero kouzelníka

Králík Karlík 1. Každý trik nejprve dobře prostuduj. Seznam se dokonale s efektem. 2. Trpělivě nacvičuj, a to i do těch nejmenších detailů. Nikdy nepředváděj trik, pokud si nejsi stoprocentně jistý, že ho dokonale ovládáš. 3. Triky předváděj vždy dobře připraven. Trému ztratíš jedině tehdy, když máš trik (to znamená všechny hmaty) perfektně zvládnutý. 4. Nikdy nepodceňuj pozornost diváků. Jsou vnímaví, hloubaví a někdy tě mohou nachytat "na švestkách". 5. Nikdy svým průvodním slovem či výroky nezesměšňuj diváky. 6. Vystupuj vždy v dobré pohodě a s úsměvem. Přenese se to i na diváky. 7. Dbej na preciznost, pěkné rekvizity, oblečení i elegantní předvedení. 8. Buď skromný a nikdy se nepovyšuj nad diváky. Čekají, že je pobavíš, ne, že budeš předvádět, jak jsi dobrý. Važ si diváků a svým vystupováním jim dej na vědomí, že je máš v úctě a že je máš rád. 9. Nikdy nepředváděj jeden trik dvakrát. Prozrazený trik nemůžeš stejnému publiku již nikdy ukázat. 10. Tajemství musí zůstat tajemstvím, vždy a za všech okolností. Mezi kouzelníky to platí již stovky let.