Letiště Slatina

Sdílej
 

Letiště SlatinaV dnešní vystřihovánce jsme pro vás připravili další budovu ze souboru letiště Slatina, několik vozíků na zavazadla a dvě letadla Turbolet.

HANGÁR TYP C (E1 007)

Prohlédněte si návodnou kresbu a přečtěte celý návod. Pracujte pečlivě a nespěchejte. Zvolte variantu s uzavřenými, nebo otevíratelnými vraty. Otevíratelná vrata: Vrata pečlivě vyřízněte (včetně spodního šedivého proužku) a odložte je. Narýhujte ohyby podle černých šipek. Obrácené ohyby označené čerchovanou čárou narýhujte z rubové strany. (Polohu čáry přeneste na rub propíchnutím na několika místech.) Díly přesně vystřihněte. Lepte bodově, malými kapkami lepidla 5 - 8 mm od sebe. Slepte díl č. 1. Slepte díly č. 5 a 6, celek přilepte k rubu střechy. Přilepte díly č. 2, 3 a 4. Slepte díl č. 7, přilepte jej k rubu čelní stěny. Vrata na označených místech propíchněte. Podle uvážení je zkraťte a vsuňte do spáry mezi díly č. 1 a 7. Uzavřená vrata: Narýhujte, vystřihněte a slepte díl č. 1. Nakonec zatřete bílá místa lepených spojů a hran patřičným odstínem vodové barvy.

L 410 TURBOLET (L3 001)

U tohoto modelu postupujte velmi pečlivě a práci neuspěchejte. Narýhujte ohyby podle černých šipek. V dílu č. 2 vyřízněte červeně označený otvor pro přední podvozkové kolo. Díly č. 8 a 12 přesně vystřihněte po vytečkovaném obvodě. Zaoblete díly č. 2, 3, 9. Rovněž zaoblete obě poloviny směrového kormidla křídel - č. 4 - a výškového kormidla č. 5. Slepte díly č. 1 a 7. Slepte obě poloviny dílů č. 8 a 12, díly pak vystřihněte. Pouze pomocí chlopní slepte díl č. 11 a přilepte jej k rubu křídla č. 5. Pomocí chlopní pak slepte obě poloviny křídla, výškového a směrového kormidla, současně slepte i koncové oblouky. Při sestavování modelu postupujte podle návodné kresby. Podle uvážení se rozhodněte pro variantu klidovou A, nebo letovou B. Nakonec zatřete bílá místa lepených hran a spojů patřičným odstínem vodové barvy.

AKU VOZÍK (N5 002)

Letiště SlatinaNarýhujte ohyby podle černých šipek a čerchovanou čárou označený opačný ohyb. Díly přesně vystřihněte. Slepte díl č. 1. Slepte obě poloviny oje. Oj přilepte k dílu č. 1. Nakonec opět zatřete bílá místa lepených spojů a hran.